Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης της Αριζόνας που βαπτίστηκε Ελληνορθόδοξος και συνομιλούσε με μητροπολίτες

Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης της Αριζόνας που βαπτίστηκε Ελληνορθόδοξος και συνομιλούσε με μητροπολίτες

Κατηγορήθηκε για τη δολοφονία ενός 8χρονου κοριτσιού, ασπάστηκε την ελληνορθόδοξη πίστη και εκτελέστηκε. 

Ένας κρατούμενος στην Αριζόνα που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός 8χρονου κοριτσιού το 1984 εκτελέστηκε την Τετάρτη, στη δεύτερη εκτέλεση της πολιτείας από τότε που οι αρχές επανέφεραν τη θανατική ποινή τον Μάιο μετά από σχεδόν οκταετή παύση.

Ο Φρανκ Άτγουντ, 66 ετών, πέθανε με θανατηφόρο ένεση στις κρατικές φυλακές της Φλόρενς, καθώς είχε κριθεί ένοχος για τη δολοφονία της Βίκι Λιν Χόσκινσον.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του CBS News, η 8χρονη Βίκυ εξαφανίστηκε, όταν έφυγε από το σπίτι της στην Τουσόν για να αφήσει μια κάρτα γενεθλίων σε ένα κοντινό γραμματοκιβώτιο τον Σεπτέμβριο του 1984. Το πτώμα της βρέθηκε στην έρημο τον Απρίλιο του 1985.

Ο άνδρας είχε καταδικαστεί το 1975 στην Καλιφόρνια για ασέλγεια σε παιδί κάτω των 14 ετών και καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Βίκι το 1987.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε το δρόμο για την εκτέλεση του Άτγουντ το πρωί της Τετάρτης, αφού απέρριψε την τελευταία έφεση των δικηγόρων του. Πέθανε στις 10:16 π.μ.

Ασπάστηκε την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία μέσα στη φυλακή

Την Τρίτη το Πολιτειακό Τμήμα Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων επέτρεψε στον Άτγουντ - ο οποίος ασπάστηκε την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη φυλακή - να τον επισκεφθούν θρησκευτικοί σύμβουλοι, ανέφερε ο δικηγόρος του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της κράτησής του είχε, μάλιστα, βαπτιστεί Αντώνιος - ενώ είχε συχνή επικοινωνία με τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο και τον μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο. 

Ο Άτγουντ, μάλιστα, συνοδευόταν σε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας για τη θανατηφόρο ένεση από έναν ιερέα, δήλωσαν μάρτυρες της εκτέλεσης.

Σημειώνεται ο Άτγουντ είχε δηλώσει αθώος, αν και δεν αναφέρθηκε στη δολοφονία στα τελευταία του λόγια.

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι ευχαρίστησε τον ιερέα που «ήρθε σήμερα και με καθοδήγησε στην πίστη» και πρόσθεσε:

«Προσεύχομαι ο Κύριος να δείξει έλεος σε εσάς, αλλά και σε εμένα».

Η μητέρα του κοριτσιού, Ντέμπι Κάρλσον, ήταν επίσης μάρτυρας της εκτέλεσης και δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τον θάνατλα του πως «η Βίκυ ήταν ένα ζωντανό κοριτσάκι με ένα μεταδοτικό γέλιο και ένα χαμόγελο που θα έλιωνε την καρδιά σου».

Τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του Άτγουντ, οι δικηγόροι του προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προβάλουν νέα επιχειρήματα σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν τη θανατική καταδίκη του, λέγοντας ότι ανακάλυψαν ένα υπόμνημα του FBI που περιγράφει έναν ανώνυμο καλούντα που ισχυρίζεται ότι είδε το κορίτσι σε ένα όχημα που δεν σχετίζεται με τον πελάτη τους, αλλά θα μπορούσε να συνδεθεί με μια γυναίκα.

«Η πολιτεία της Αριζόνα εκτέλεσε τον Φρανκ Άτγουντ παρά τις παρατεταμένες αμφιβολίες σχετικά με την ενοχή του», δήλωσε ο δικηγόρος του. 

«Ο Αντώνιος είναι απόλυτο πρότυπο μετάνοιας»

«Είμαι καταδικασμένος να πεθάνω για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα, αλλά θα αφήσω τα στοιχεία που υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες και τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι δικηγόροι μου, να μιλήσουν για την αθωότητά μου», φέρεται να δήλωνε ο ο Φρανκ Ατγουντ σύμφωνα με εκκλησιαστικές ιστοσελίδες, που αφιέρωσαν πολλά δημοσιεύματα στην εκτέλεση αλλά και στη μετάνοια που υπέδειξε τα τελευταία χρόνια.

Ο βαπτισμένος ορθόδοξος χριστιανός – Αντώνιος κατηγορείται για ένα έγκλημα που με όλη του την ψυχή, άλλα και την ίδια του τη μετανοημένη ζωή διακηρύττει πως δεν έπραξε, σημειώνει χαρακτηριστικά το ekklisiaonline.gr.

Mπροστά στη τελεσίδικη απόφαση εκτέλεσης, όπως γράφει, έθαψε τον Φρανκ Άτγουντ, και ανέστησε τον Αντώνιο.

Απεκδύθηκε τον παλαιό άνθρωπο και συντάχθηκε με τον Χριστό. Σπούδασε, βαπτίστηκε, παντρεύτηκε, αγωνίστηκε, έκλαψε, νήστεψε, εξομολογήθηκε, κοινώνησε, ζήτησε προσευχές και συμβουλές πνευματικές, κήρυξε τον Χριστό, συνέγραψε βιβλία, έδωσε κουράγιο σε όσους περνούν δοκιμασίες όπως η δική του.

«Επιτέλους θα ελευθερωθώ από τους γήινους δεσμούς που έχουν σακατέψει το σώμα μου και μου προκαλούν βασανιστικό πόνο. Και δεν θα ζω πια σε έναν κόσμο στον οποίο οι άλλοι υποφέρουν από την ίδια μου την ύπαρξη», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος.

«Στην οικογένεια τής Vicki Lynn Hoskinson, μπορώ να πω ειλικρινά ότι, ενώ ξέρω ότι δεν θα πιστέψετε ποτέ ότι δεν την απήγαγα… δεν το έκανα! Αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο πόνος σας είναι όσο πιο αληθινός μπορεί να είναι με οτιδήποτε άλλο σε αυτή τη ζωή, και η βαθιά προσευχή μου είναι ότι ο θάνατός μου θα δώσει σε εσάς και στους δικούς σας κάποια μορφή ανακούφισης και τέλος στην ατελείωτη δυστυχία και το μαρτύριό σας».

#ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ #ΘΑΝΑΤΙΚΗ_ΠΟΙΝΗ #ΕΚΤΕΛΕΣΗ #ΗΠΑ #ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/CjlMtmF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη