Αίγιο: Καταγγελία για «ξήλωμα» ειδικής ράμπας αναπήρων από παραλία για να μπουν ξαπλώστρες (βίντεο)

Αίγιο: Καταγγελία για «ξήλωμα» ειδικής ράμπας αναπήρων από παραλία για να μπουν ξαπλώστρες (βίντεο)

Απεγκατάσταση του seatrac, της ειδικής ράμπας που υπήρχε για να μεταφέρει άτομα με κινητικές δυσκολίες στην παραλία, φαίνεται ξηλώθηκε από παραλία του Αιγίου, προκειμένου να μπουν ξαπλώστες.

Ένα ακόμη επεισόδιο ήρθε να προστεθεί σε εκείνα του τελευταίου διαστήματος σχετικά με την αντιμετώπιση των ΑμεΑ στη χώρα μας, καθώς -σύμφωνα με το pelop.gr- στην παραλία Άκολη του Αιγίου επέλεξαν να βάλουν ξαπλώστρες, βγάζοντας την ειδική ράμπα που υπήρχε!

Η καταγγελία έγινε μέσα από το Facebook από τον Ιγνάτιο Φωτίου, και μάλιστα υπάρχει και το σχετικό βίντεο στο οποίο φαίνεται η απεγκατάσταση του SEATRAC, της ειδικής ράμπας που υπήρχε για να μεταφέρει τα άτομα με κινητικές δυσκολίες στην παραλία.

Όπως αναφέρει ο Ιγνάτιος Φωτίου, CEO στην ΤΟΒΕΑ: «Το SEATRAC βγαίνει και στην θέση του μπαίνουν ξαπλώστρες. Δε θα το πίστευα πότε, μετά από 10 χρόνια, μετά από 180.000 χρήσεις, μετά από τόσο αγώνα ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να απομονώσουν άτομα με κινητικές δυσκολίες. Φοβούνται μην χαλάσει η βολή τους.

»Σήμερα στην παραλία Άκολη στο Αίγιο έγινε επώνυμη καταγγελία για να σταματήσει η εγκατάσταση του SEATRAC. Προφανώς δεν είναι όλοι επιθυμητοί στην παραλία εμπρός από το σπίτι του «γείτονα» και τα ΑμεΑ εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του «γείτονα» στη θάλασσα. 10 χρόνια το SEATRAC σε αυτή την παραλία έχει αλλάξει τη ζωή ανθρώπων, νόμιζα ότι η κοινωνία μας έχει κάνει ένα βήμα μπροστά, τελικά είναι ακόμα πιο δύσκολο από όσο περίμενα, αλλά θα τα καταφέρουμε. Λίγες ξαπλώστρες μπορεί να βγουν από τις παραλίες, η πρόσβαση για όλους δε θα ξανά βγει από τις παραλίες!».

Και ο Γεράσιμος Φεσσιάν, ως Μέλος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας αλλά και ως εμπνευστής και cofounder του #seatrac της TOBEA σε επιστολή του δημόσια καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Λιμενικού Σώματος που σταμάτησε την εγκατάσταση #seatrac στην παραλία της Άκολης!

«Υπάρχουν σχετικές διατάξεις του ΥΠΕΣ που επιτρέπουν την τοποθέτηση εξοπλισμού στις παραλίες για την υποβοήθηση των ΑμεΑ. Παρακαλώ τον Γιάννη Βαρδακαστάνη ως Πρόεδρο του Παγκόσμιου Αναπηρικού Κινήματος να παρέμβει θεσμικά προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Έλεος…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

#ΑΙΓΙΟ #ΠΑΡΑΛΙΑ #ΡΑΜΠΑ_ΑΝΑΠΗΡΩΝ #ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/qJ9BNFk
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη