Άνδρας στις ΗΠΑ κατέστρεψε ελληνικούς αμφορείς αμύθητης αξίας, μέχρι και ισόβια για την πράξη του

Άνδρας στις ΗΠΑ κατέστρεψε ελληνικούς αμφορείς αμύθητης αξίας, μέχρι και ισόβια για την πράξη του

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Μουσείο του Ντάλας καθώς κατέστρεψε 3 ελληνικούς αμφορείς του 5ου και του 6ου αιώνα προ Χριστού αξίας 5 εκατ. δολαρίων.

Στα πέντε εκατομμύρια δολάρια αποτιμάται η αξία των ελληνικών αμφορέων που κατέστρεψε σε Μουσείο του Ντάλας, ο Μπράιαν Ερντάνεζ, 21 ετών, ο οποίος συνελήφθη για την κίνησή του αυτή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ερνάντεζ έσπασε τις προθήκες και κατέστρεψε έναν αμφορέα του 6ου αιώνα προ Χριστού και ένα δοχείο που χρονολογείται από το 450 πΧ. Η κατηγορία εναντίον του μετά τη σύλληψή του επιφέρει ποινή από 5 χρόνια μέχρι και ισόβια στη φυλακή. Την Πέμπτη προφυλακίστηκε ενώ τέθηκε εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Ερνάντεζ χρησιμοποίησε μια μεταλλική καρέκλα με την οποία κατάφερε να σπάσει προθήκες και εκθέματα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μόνο τα δύο ελληνικά αντικείμενα κοστολογούνταν περίπου στα 5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ακόμα δοχείο που έσπασε και μια κεραμική κατασκευή εκτιμώνται στα 110.000 δολάρια.

Η επίθεση στο Μουσείο του Ντάλας ήρθε τρεις μόλις μέρες μετά την επίθεση στη Μόνα Λίζα στο Λούβρου στο Παρίσι.

#ΗΠΑ #ΜΟΥΣΕΙΟ #ΕΚΘΕΜΑΤΑ #ΕΠΙΘΕΣΗ #ΣΥΛΛΗΨΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/VabrFkg
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη