Μητσοτάκης: «Πρυτάνευσε η κοινή λογική και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές»

Μητσοτάκης: «Πρυτάνευσε η κοινή λογική και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές»

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (και μέσω Twitter) από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στις σημερινές του δηλώσεις, «πρυτάνευσε η λογική για το καλό της συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ανάλογο μήνυμα και μέσω του Twitter. «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι σήμερα η Συμμαχία θα απευθύνει πρόσκληση στη Φινλανδία και στη Σουηδία να γίνουν το 31ο και το 32ο μέλος της Συμμαχίας.

»Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές, έγραψε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952 και είναι σημαντικός πυλώνας σταθερότητας στη ΝΑ Μεσόγειο.

Η Ελλάδα, όπως έγραψε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι μία χώρα που συστηματικά επενδύει άνω του 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές δαπάνες, «θωρακίζοντας, έτσι τη δική μας αμυντική αποτρεπτική δυνατότητα αλλά και τις δομές της Συμμαχίας».

Ο πρωθυπουργός «τιτίβισε» και για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας: «Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή η προσήλωση της Συμμαχίας θα πρέπει να είναι στην πρόκληση που αντιμετωπίζει στο μέτωπο της Ουκρανίας. Δεν χρειαζόμαστε καμία άλλη πηγή αστάθειας εντός της Συμμαχίας και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι οι εταίροι μας».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #TWITTER #ΣΥΝΟΔΟΣ_ΝΑΤΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/s9K1cZ3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη