«Πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο»: Προειδοποιήσεις Έλληνα αντιστράτηγου για τη στάση της Άγκυρας (βίντεο)

«Πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο»: Προειδοποιήσεις Έλληνα αντιστράτηγου για τη στάση της Άγκυρας (βίντεο)

Ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ξεκαθάρισε πως οι μάχιμες υπηρεσίες δεν είναι επιφυλακή, αλλά πάντα σε ετοιμότητα - Τι ανέφερε ο αντιστράτηγος ε.α, Ιωάννης Κρασσάς, για ναυτική απόβαση των Τούρκων σε νησί του Αιγαίου

Ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου αναφέρθηκε στις ροές των μεταναστών και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικο΄ύ από την Άγκυρα και διευκρίνισε πως στην περιοχή δεν βρίσκονται σε επιφυλακή παρότι υπάρχη αύξηση των ροών και λόγω καλοκαιριού.

«Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση έως τώρα, αλλά οι μάχιμες υπηρεσίες είναι 24 ώρες το 24ωρο σε ετοιμότητα» προσέθεσε μιλώντας στο Mega.

Ανέφερε πως οι προκλήσεις των Τούρκων για εκείνους είναι μια καθημερινότητα, και αποκάλυψε πως μόλις χθες συνελήφθησαν 6 διακινητές.

«Είμαστε μαθημένοι εδώ και 23 χρόνια, πάντα τέτοιο καιρό περιμένουμε ροές» επισήμανε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

«Οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν απόβαση σε ένα νησί ή και δύο»

Από την πλευρά του, ο αντιστράτηγος ε.α, Ιωάννης Κρασσάς εξέφρασε την εκτίμηση πως ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί τη χώρα μας προκειμένου να διαπραγματευτεί για θέματα που υφίσταται εδώ και 48 χρόνια, σε ό, τι αφορά την εδαφική κυριαρχία μας.

Ο αντιστράτηγος, μάλιστα, δεν απέκλεισε θερμό επεισόδιο, ενώ σημείωσε πως ο Ερντογάν έχει τη δυνατότητα να κάνει ναυτική απόβαση σε ένα ή και δύο νησιά.

Στο πεδίο της μάχης, ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, δεν μπορεί να υποκατασταθεί ο ανθρώπινος παράγοντας.

«Θερμό επεισόδιο μπορεί να γίνει, όχι όμως γενικευμένη σύρραξη» προσέθεσε ο αντιστράτηγος, λόγω και της παρουσίας των αμερικανικών βάσεων στη χώρα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, τέλος, δήλωσε πως η κατάσταση αυτή της τουρκικής προκλητικότητας υπάρχει εδώ και 50 χρόνια, με περιόδους μέσα υφέσεως.

«Ζούμε μια περίοδο κορύφωσης και για εσωτερικούς λόγους, αλλά όχι μόνο για εσωτερικούς λόγους. Αυτή η επαναλαμβανόμενη ρητορική έχει αποκτήσει ορισμένα χαρακτηριστικά: η προσωποποίηση της αντιπαράθεσης, έχουν δώσει όνομα στον εχθρό, που είναι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και δεύτερον δαιμονοποιεί τη χώρα μας» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

#ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΝΗΣΙΑ #ΑΠΟΒΑΣΗ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΒΡΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/t8QNU1c
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη