Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Εμείς σώζουμε ζωές, ας κοιτάξουν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα λαθροδιακινητών

Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Εμείς σώζουμε ζωές, ας κοιτάξουν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα λαθροδιακινητών

Η Αθήνα απάντησε στις νέες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας, που έγιναν με αφορμή το ναυάγιο ανοιχτά της Μυκόνου. 

«Η  επιχείρηση αυτή, που πραγματοποίησαν οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, αποτελεί μια ακόμη αποστομωτική απάντηση στους κατά σύστημα συκοφάντες τους, αλλά και σε όσους αβαντάρουν τους συκοφάντες αυτούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας ουσιαστικά στις προκλητικές τοποθετήσεις των Τούρκων και στη νέα επίθεση Ερντογάν.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάνω από 108 μετανάστες, ανάμεσά τους 21 παιδιά, που είχαν αφεθεί στην τύχη τους μεσοπέλαγα διασώθηκαν μετά από ευρεία επιχείρηση υπό πολύ αντίξοες συνθήκες από το Λιμενικό Σώμα.

«Για μια ακόμη φορά με παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος σώθηκαν ανθρώπινες ζωές που αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα», τόνισε και πρόσθεσε με έμφαση πως ουδείς από το σύνολο των ανθρώπων που διασώθηκαν έφεραν σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος που τους μετέφερε δεν είχε κανένα σωστικό εξοπλισμό.

«Εκείνοι που πολύ εύκολα ασκούν απερίσκεπτη και κριτική στο ελληνικό Λιμενικό Σώμα, ας δουν τα πραγματικά περιστατικά και ας στρέψουν την προσοχή τους στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών και όσων τους καλύπτουν. Η Ελλάδα απαντά με πράξεις στην εύκολη και άδικη κριτική που κάποιοι κάνουν με λόγια. Και ένα δράμι πράξης αξίζει όσο τόνοι θεωρίας», συμπλήρωσε.

#ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΔΙΑΣΩΣΗ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΕΛΛΑΔΑ #ΑΠΑΝΤΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9SCBIQ1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη