Παρουσίαση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαμιέων στη Δημοτική Ενότητα Υπάτης

Ενημερωτική συνάντηση με προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Ύπατης,εκπροσώπους τους κλήρου και πολιτιστικούς φορείς είχε σήμερα η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων,στην όμορφη Υπάτη.

Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για τα προγράμματα αρωγής των ευάλωτων συμπολιτών μας που έχουν επιβαρυνθεί από τη συνεχόμενη ανθρωπιστική,κοινωνική και οικονομική κρίση.

Έτσι παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και η βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου,τα Κέντρα Κοινότητας,το Κοινωνικό Παντοπωλείο,το Κοινωνικό Φαρμακείο,τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων(ΚΗΦΗ),το Βοήθεια στο Σπίτι,ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών,τα ΚΑΠΗ και το ΚΕΠ Υγείας.

Συζητήθηκαν επίσης ευαίσθητα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία όπως η πρόληψη της κακοποίησης γυναικών,ηλικιωμένων και μικρών παιδιών,η ανακούφιση  από την οικονομική και ενεργειακή κρίση καθώς και η αντιμετώπιση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης κάθε αιτιολογίας.

Στόχος είναι να απλώσει η «ομπρέλα κοινωνικής στήριξης» και να φτάσει και να ακουμπήσει σε κάθε νοικοκυριό και κάθε σπίτι της περιοχής μας που έχει ανάγκη.




Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη