Θάνατοι Μαλένας και Ίριδας: Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών, τα παιδιά δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο

Θάνατοι Μαλένας και Ίριδας: Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών, τα παιδιά δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο

Σε δολοφονία αποδίδεται ο θάνατος των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια που παραδίδεται στις Αρχές.

Tέλος στο μυστήριο με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας φέρνει το πόρισμα των ιατροδικαστών, το οποίο - σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες - παραδόθηκε.

Μετά τις αποκαλύψεις για την 9χρονη που πέθανε τον περασμένο Γενάρη, οι έρευνες και οι αναλύσεις έδειξαν πως και τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, αλλά από ασφυκτικό θάνατο.

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και εμπεριστατωμένες εξετάσεις, ο Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών, ενώ ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε από ανθρώπινο χέρι.

Και στις δύο περίπτωσεις, μάλιστα, σύμφωνα με το pelop.gr τα κορίτσια ηλικίας 3,5 και 6 μηνών πέθαναν εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Κι αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά - όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών-  δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις

Σημειώνεται πως για την Μαλένα οι τοξικολογικές αλλά και οι εξετάσεις που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα το επιλήψιμο, καθώς βρέθηκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς», είπε το πρωί ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

#ΡΟΥΛΑ_ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΠΑΤΡΑ #ΠΟΡΙΣΜΑ #ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/TNR9xOh
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη