Ο ΑΔΜΗΕ αγνοείται: Πυριτιδαποθήκη παραμένει η Βαρυμπόμπη και αυτή τη φορά δεν θα φταίνε τα πουλιά

Ο ΑΔΜΗΕ αγνοείται: Πυριτιδαποθήκη παραμένει η Βαρυμπόμπη και αυτή τη φορά δεν θα φταίνε τα πουλιά

Ηλεκτροσόκ προκαλούν οι εικόνες στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου κεντρικοί πυλώνες της ΔΕΗ, δεν έχουν καθαριστεί ούτε από τη χαμηλή βλάστηση ούτε απο τα καμένα δέντρα.

Συγκεκριμένα απο το φωτορεπορτάζ του Dnews, το οποίο κατέγραψε την τραγική κατάσταση στις ήδη καμένες έκτασης, γύρω απο την ταβέρνα «Λεωνίδας» και στην περιφερειακή οδό Τατοΐου και στους συνοικισμούς, τα καλώδια εξακολουθούν μέσα απο τα δέντρα, πολλοί κορμοί έχουν εγκαταλειφθεί δίπλα απο τους πυλώνες, ενώ δεν έχουν κοπεί ούτε τα καμένα δέντρα.

dei98

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τον πύρινο όλεθρο του περασμένου Αυγούστου και παρά τις πρόσφατες προειδοποιήσεις της πυροσβεστικής ότι επίκειται μεγάλη αύξηση πυρκαγιών εν τούτοις ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει.

dei09

Σε κανένα σημείο όπου βρίσκονται οι πυλώνες της ΔΕΗ δεν φαίνεται να έχουν γίνει έργα και μοιραίως αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα ανάλογα με εκείνη στην Άνω Γλυφάδα το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, ενώ δίνει λαβή στους επιτήδειους για εμπρηστικές επιθέσεις.

dei67

Προκλητικές δηλώσεις Μανιάτη

Οι παραπάνω φωτογραφίες έρχονται ως «απάντηση» στις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, Κώστα Μανιάτη, ο οποίος χτες, ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε την ευθύνη για την φωτιά στη Βούλα σε ένα... πουλί.

Ο κ. Μανιάτης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε συγκεκριμένα: «Η φωτιά που δημιουργήθηκε και αν δημιουργήθηκε στον υποσταθμό εκεί, που ανήκει στον ΔΕΔΔΗΕ, είναι από εξωγενή παράγοντα. Ενημερώθηκα ότι υπήρχε ένα πουλί που αυτό δημιούργησε το πρόβλημα, καθώς μετέφερε την φωτιά έξω από τον υποσταθμό», είπε και συνέχισε: «Αυτό δημιούργησε το πρόβλημα, πήραν φωτιά τα φτερά του και έπεσε έξω από το χώρο».

dei37

Καμμένα 4.000 στρέμματα στη Βούλα

Στη δημοσιότητα η καταγραφή που έκανε η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην έκταση που καταστράφηκε από την φωτιά στον Υμηττό, που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα και κατέληξε στον δήμο Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης. Η καταστροφή ανέρχεται σε 4.322 στρέμματα καμένης γης, σύμφωνα με τη χαρτογράφηση μέσω του δορυφόρου.

dei12

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας από την παραπάνω καμένη γη, τα 3.000 στρέμματα περίπου αποτελούσαν δάση από αναδασώσεις, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν από την δεκαετία του '70, ύστερα από την μεγάλη πυρκαγιά του 1974, η οποία είχε κάψει όλη την νότια πλαγιά του Υμηττού.

#ΑΔΜΗΕ #ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ #ΦΩΤΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/5sZl241
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη