Ουκρανία: «Κινδυνεύουν με περικύκλωση οι υπερασπιστές του Λισίτσανκ και του Σεβεροντονέτσκ»

Ουκρανία: «Κινδυνεύουν με περικύκλωση οι υπερασπιστές του Λισίτσανκ και του Σεβεροντονέτσκ»

Εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τις πόλεις Λισίτσανσκ και Σεβεροντονέτσκ κινδυνεύουν να περικυκλωθούν, έπειτα από πολλές εβδομάδες μαχών.

Ο αντισυνταγματάρχης Αντρέι Μαρότσκο είπε επίσης στη ρωσική τηλεόραση ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη περικυκλωθεί στα χωριά Χίρσκε και Ζολότε, μετά την κατάληψη, χθες, της γειτονικής κοινότητας Τοσκίφκα.

Όλα αυτά τα χωριά απέχουν μερικά χιλιόμετρα από το Σεβεροντονέτσκ και το Λισίτσανσκ, δυο πόλεις που έχουν καταστραφεί από τους συνεχείς βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού.

«Πολύ σύντομα, οι ομάδες των Ουκρανών στο Λισίτσανσκ και το Σεβεροντονέτσκ θα περικυκλωθούν», είπε ο Μαρότσκο. Στο Ζολότε και το Χίρσκε «έχουν περικυκλωθεί πλήρως», συνέχισε, υποστηρίζοντας επίσης ότι «εξοντώθηκε μια ομάδα ξένων μισθοφόρων».

«Οι νίκες και οι επιτυχίες είναι κολοσσιαίες. Τις δύο τελευταίες ημέρες έγινε τεράστια δουλειά», θριαμβολόγησε ο αυτονομιστής στρατιωτικός.

Ο θύλακας αντίστασης γύρω από το Λισίτσανσκ και το Σεβεροντονέτσκ είναι ο μοναδικός που δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Λουχάνσκ.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Mc3imyF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη