Η βουλγαρική κυβέρνηση έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης

Η βουλγαρική κυβέρνηση έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης

Η κυβέρνηση στη Βουλγαρία έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης, προκαλώντας ανησυχία ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα πολιτική κρίση.

Η κυβέρνηση του Βούλγαρου πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ ηττήθηκε σήμερα στην ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ειδικότερα, την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης ψήφισαν 123 βουλευτές, ενώ 116 καταψήφισαν, σε σύνολο 240, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Μίροσλαβ Ιβάνοφ.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ανέτρεψαν την κυβέρνηση -που ανέλαβε την εξουσία πριν από έξι μήνες-, αφού ο κυβερνητικός συνασπισμός έχασε την πλειοψηφία του λόγω διαφωνιών σχετικά με τις δαπάνες του προϋπολογισμού και το αν η Βουλγαρία θα πρέπει να «ξεκλειδώσει» την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

Ο Πέτκοφ, ένας 42χρονος απόφοιτος του Χάρβαρντ, ο οποίος έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά, έχει λάβει μια ισχυρή φιλοευρωπαϊκή και φιλονατοϊκή θέση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μια ασυνήθιστη στάση για μια χώρα με παραδοσιακά φιλική στάση προς τη Μόσχα. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι μια νέα κυβέρνηση θα φέρει μια πιο ουδέτερη πολιτική έναντι της Ρωσίας, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτή η ψηφοφορία είναι μόνο ένα μικρό βήμα σε έναν πολύ μακρύ δρόμο», δήλωσε ο Πέτκοφ μετά την ψηφοφορία. «Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος για να κερδίσουν τον βουλγαρικό λαό».

Αυτή η εξέλιξη εκτιμάται ότι θα βυθίσει τη χώρα σε νέα πολιτική κρίση.

#ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ #ΠΡΟΤΑΣΗ_ΜΟΜΦΗΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΨΗΦΟΣ_ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/j71aglp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη