Τέλος οι μάσκες αλλά όχι από τα σούπερ μάρκετ και καταστήματα: Συνεχίζουν και την φορούν οι πελάτες (εικόνες)

Τέλος οι μάσκες αλλά όχι από τα σούπερ μάρκετ και καταστήματα: Συνεχίζουν και την φορούν οι πελάτες (εικόνες)

Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι πολίτες την άρση των υγειονομικών περιορισμών που τέθηκε σε ισχύ από το πρωί και θα εξακολουθήσει να υφίσταται έως τις 31 Αυγούστου.

Από το φωτορεπορτάζ του Dnews στα σούπερ μάρκετ όπου η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική οι εργαζόμενοι, οπως και οι πιο πολλοί πελάτες, συνεχίζουν να τη φορούν. Το ίδιο συμβαίνει και στα πολυκαταστήματα, αλλά και στους δρόμους.

maskes48

maskes5896

«Το ξέρουμε ότι έχει καταργηθεί αλλά εμείς θέλουμε να προστατευτούμε», ανέφερε μια υπάλληλος, ενώ γενικά ο κόσμος είναι δύσπιστος αφού από την μια μεριά επιτρέπεται να εισέρχεται κάποιος σε όλους σχεδόν τους εσωτερικούς χώρους χωρίς προφυλάξεις και από την άλλη οι ειδικοί και το υπουργείο προαναγγέλουν ότι από τον Σεπτέμβριο θα καταστεί υποχρεωτικός ο 4ος κατά σειρά εμβολιασμός του πληθυσμού.

Όσον αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς εκεί οι επιβάτες εξακολουθούν να συμπεριφέρονται όπως και πριν. Φόρο σας κατά την είσοδο τους στις πλατφόρμας, αλλά και μεσα στους συρμούς μάσκες.

metro69

Σημειώνεται ότι από σήμερα η μάσκα καταργείται τόσο στα καταστήματα όσο και τα σούπερ μάρκετ. Επίσης, τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας μπαίνει στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

magazia48

magazia96

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές όπως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Τέλος, το ζήτημα της μάσκας στα πλοία θα συζητηθεί σήμερα κατά την διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων καθώς επίσης και η υποχρεωτικότητα της μάσκας στα ταξί.

#ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ #ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ #ΜΑΣΚΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Jpdgxyc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη