Στον «χορό» των προκλήσεων και τα τουρκικά ΜΜΕ: Ρεπορτάζ για την «ελληνική προκλητικότητα στο Καστελόριζο» (βίντεο)

Στον «χορό» των προκλήσεων και τα τουρκικά ΜΜΕ: Ρεπορτάζ για την «ελληνική προκλητικότητα στο Καστελόριζο» (βίντεο)

«Στόχος» των τουρκικών ΜΜΕ είναι για ακόμη μια φορά η Ελλάδα, ενώ δεν λείπουν οι συχνές αναφορές σε «στρατιωτική κατοχή» των νησιών του Αιγαίου, αλλά και πως τα νησιά είναι «η πραγματική απειλή».

 

Ακολουθώντας τη ρητορική του προέδρου Ερντογάν, τα ΜΜΕ της Τουρκίας αναπαράγουν προκλητικές δηλώσεις - που θέτουν έως και ζητήματα εθνικής κυριαρχίας - με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TRT που αναφέρεται στο Καστελόριζο.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκειά εκπομπής του TRT με τίτλο «Ο ελληνικός κόμπος στο Αιγαίο: Εξοπλισμένο Καστελόριζο» οι δημοσιογράφοι αναφέρουν:

«Το Καστελόριζο έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την περιοχή Κας της Αττάλειας».

«Μπορούν να το δουν ακόμη και με γυμνό μάτι» προσθέτουν και συνεχίζουν πως «σύμφωνα με τη συνθήκη των Παρισίων, έχει αποστρατιωτικοποιημένο στάτους. Παρά το ότι η συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επιβάλουν αποστρατικοποίηση, η Αθήνα εξόπλισε το Καστελόριζο».

«Όπως εξόπλισε και άλλα 15 νησιά του Αιγαίου. Η στρατιωτική κινητικότητα του 2020 στο νησί καταγράφηκε έτσι από το TRT» τονίζεται στο ρεπορτάζ.

Στην συνέχεια, γίνεται λόγος για ελληνική… προκλητικότητα:

Παράλληλα με τον εξοπλισμό, Έλληνες αξιωματούχοι συχνά κάνουν προβοκατόρικες επισκέψεις στο Καστελόριζο. Η Ελληνίδα πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσγειώθηκε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο και συνοδεία F-16.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, μάλιστα, παρατίθεται και δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Αφήνουμε το νόημα της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιομέτρων για το νησί Μέις (Καστελόριζο), το οποίο απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα μας και περισσότερα από 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα, στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας».

Ποιο είναι το «μεγάλο παζλ» για την Ελλάδα στη Μεσόγειο

Μιλώντας στο Μega, ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, επισήμανε πως υπάρχουν ορισμένα σενάρια τα οποία ενδέχεται να ακολουθήσει ο Τούρκος πρόεδρος εν όψει καλοκαιριού. Ένα από αυτά είναι η προσάρτηση των Κατεχόμενων προεκλογικά.

«Για τη Μεσόγειο έχει προαναγγείλει ότι θα στείλει ένα γεωτρυπικό σκάφος. Δεν θα το επιτρέψουμε. Εκεί που η πρόκληση θα είναι μεγάλη και το παζλ μεγάλο για την Ελλάδα είναι να στείλει το γεωτρυπικό σκάφος στην περιοχή ΑΟΖ που έχει η χώρα μας με την Αίγυπτο και δεν αναγνωρίζει η Τουρκία», τόνισε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των δυτικών απέναντι στην Τουρκία, ο διεθνολόγος είπε πως για την ώρα απλά περιμένουν «την επόμενη μέρα» στην Τουρκία.

#ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΝΗΣΙΑ #ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Oka6VJF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη