Νέα «βέλη» Ερντογάν για Ελλάδα, «επιτρέπει στο έδαφός της τρομοκρατικές οργανώσεις»

eurokinissi

Για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «επιτέθηκε» στην Ελλάδα και έκανε λόγο για παρουσία τρομοκρατών στη χώρα μας.

Μιλώντας σε συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα ο Ερντογάν είπε: «H Ελλάδα επιτρέπει στο έδαφός της την ίδρυση αμερικανικών βάσεων ενώ εκεί τριγυρνούν τρομοκρατικές οργανώσεις. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να κάνουμε το ίδιο λάθος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στα τέλη Ιουνίου δεν αποτελεί προθεσμία για τη λήψη απόφασης για τις υποψηφιότητες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, στις οποίες αντιτίθεται η Τουρκία.

Την ώρα που Σουηδία και Φινλανδία αναφέρουν ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν έχει λάβει καμία απάντηση στα αιτήματά της, όπως «η διακοπή υποστήριξης για ομάδες που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατικές, για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα και της έκδοσης υπόπτων που ζητά η Τουρκία».

Οποιαδήποτε αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ απαιτεί την ομόφωνη έγκριση από τα 30 κράτη μέλη του. Η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια, έχει δηλώσει ότι δεν θα αλλάξει την θέση της εάν οι σκανδιναβικές χώρες δεν κάνουν «συγκεκριμένα βήματα» αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες της.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΛΛΑΔΑ #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YHN2Sx0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη