«Βόμβα» από Βρετανία: «Ο στρατός μας πρέπει να ετοιμάζεται να πολεμήσει στην Ευρώπη για άλλη μια φορά»

«Βόμβα» από Βρετανία: «Ο στρατός μας πρέπει να ετοιμάζεται να πολεμήσει στην Ευρώπη για άλλη μια φορά»

«Βόμβα» από τον Πάτρικ Σάντερς (νέος επικεφαλής του Βρετανικού στρατού), ο οποίος ανέφερε ότι «πρέπει να είναι έτοιμος να πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη»

Ο Πάτρικ Σάντερς ανέλαβε τη διοίκηση του βρετανικού στρατού αυτόν τον μήνα, και είπε στους Βρετανούς στρατιώτες:

«Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για να πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη. Υπάρχει τώρα μια καυτή επιτακτική ανάγκη να σφυρηλατήσουμε έναν στρατό ικανό να πολεμήσει στο πλευρό των συμμάχων μας και να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη.

Είμαι ο πρώτος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 1941 που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Στρατού στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη με τη συμμετοχή μιας ηπειρωτικής δύναμης.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας σκοπό, δηλαδή να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο και να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους στην ξηρά», σημείωσε ο Σάντερς σύμφωνα με το inews.co.uk.

Πάντως, ο Μπόρις Τζόνσον απέκλεισε το ενδεχόμενο να στείλει βρετανικά στρατεύματα προς ενίσχυση της Ουκρανίας, αλλά προειδοποίησε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι η χώρα θα πρέπει να δείξει υποστήριξη στο Κίεβο για «μακρύ χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανέφερε ότι «ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει χρόνια», μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι προμήθειες προηγμένων όπλων στα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες το Ντονμπάς να αποσπαστεί από τον ρωσικό έλεγχο.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το ότι θα μπορούσε να πάρει χρόνια. Δεν πρέπει να επιβραδύνουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

«Ακόμη κι αν τα κόστη είναι υψηλά, όχι μόνο αυτά της στρατιωτικής υποστήριξης, αλλά και αυτά των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων», κατέληξε.

#ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΣΤΡΑΤΟΣ #ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΝΑΤΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/I4Efv8Q
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη