-->

Νέο «χαστούκι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τουρκική προκλητικότητα

Νέο «χαστούκι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τουρκική προκλητικότητα

Η Τουρκία πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα επί του εδάφους, των θαλασσών και του εναέριου χώρου κάθε άλλης χώρας και να λύνει τις όποιες διαφορές με ειρηνικό τρόπο, σημείωσε χαρακτηριστικά o εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο σε νεά δήλωσή του εγκαλεί την Τουρκία για την επιθετική της συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα με αφορμή τις αδιανόητες απειλές που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ σχετικά με τις εμπρηστικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, ο Πήτερ Στάνο ανέφερε:

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των κρατών-μελών της ΕΕ με την Τουρκία, η ΕΕ υπήρξε και είναι ξεκάθαρη στο ότι αναμένουμε από την Τουρκία να συμπεριφέρεται με εποικοδομητικό τρόπο, να απέχει από βήματα που κλιμακώνουν, από ρητορική ή ενέργειες και να δεσμευτεί στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας, όχι το αντίθετο.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «η Τουρκία θα πρέπει επίσης να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι κάθε ανοιχτό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ειρηνικό τρόπο, μέσω διαλόγου, καλή πίστη, πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας».

Η δήλωση έρχεται στον απόηχο των χτεσινών αναφορών Ερντογάν που βγήκε «εκτός ορίων», προαναγγέλλοντας μέχρι και απόβαση στα νησιά του Αιγαίου, πριν τουιτάρει και στα ελληνικά.

#ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/z0HZfds
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->