Χαλκιδική: Φωτιά στην Κασσάνδρα, συναγερμός στην πυροσβεστική

eurokinissi

Ακόμα μία φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο, αυτή τη φορά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυροσβεστική ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 15:35 για φωτιά στην Κασσάνδρα σε δασική έκταση βόρεια της περιοχής «Μόλα Καλύβα», στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1538521463430516741}

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 23 οχήματα με 77 πυροσβέστες. Επιπλέον, έφτασαν και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Επίσης, δύο αεροσκάφη (πάνω βίντεο) κάνουν ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ θα ενισχυθούν οι εναέριες δυνάμεις με άλλα τρία αεροσκάφη.

{https://www.youtube.com/watch?v=1PMYmdj5YXY}

Συνολικά, τρεις νέες εστίες πυρκαγιάς ξέσπασαν την Κυριακή σε Φθιώτιδα, Φωκίδα και Χαλκιδική, και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πήραν γρήγορα διαστάσεις.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και εναέρια μέσα μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσής τους, ενώ κανένα από τα τρία πύρινα μέτωπα δεν απειλεί σπίτια ή οικισμούς.

Λίγο μετά τις 15: 30, ξέσπασε η φωτιά στην Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής στην οποία επιχειρούν 77 πυροσβέστες με εικοσιτέσσερα οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά στο Ζέλι Φθιώτιδας καίει αγροτοδασική έκταση και εκεί επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στη Φωκίδα,η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 15:00 καίει δασική έκταση στην περιοχή Βουνιχώρα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 4 αεροσκάφη. Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ #ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/97W35rK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη