«Πράσινο φως» από Κομισιόν για Ουκρανία: Και επίσημα χώρα «προς ένταξη»

ΑΠΕ

Η Κομισιόν σύμφωνα με τον Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συστήνει να δοθεί στην Ουκρανία το καθεστώς «προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Σώματος των Επιτρόπων, είπε ότι η Κομισιόν συστήνει να δοθεί στην Ουκρανία το καθεστώς προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα.

«Έχουμε ένα σαφές μήνυμα - και αυτό είναι ότι ναι, η Ουκρανία αξίζει να έχει ευρωπαϊκή προοπτική, ναι, η Ουκρανία πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη ως υποψήφια χώρα. Αυτό γίνεται με την κατανόηση ότι έχει γίνει καλή δουλειά, αλλά μένει να γίνει ακόμα σημαντική δουλειά. Ολόκληρη η διαδικασία βασίζεται στην αξιοκρατία, επομένως προχωρά αδιάκοπα και η πρόοδος εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την Ουκρανία. Είναι λοιπόν στα χέρια της Ουκρανίας» ανέφερε η επικεφαλής της Κομισιόν.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανέφερε πως «Η Ουκρανία δεν ήταν ποτέ πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση απ' όσο είναι τώρα».

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν πως ο δρόμος της Ουκρανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σύντομος. Θα χρειαστούν πιθανότατα χρόνια για να δοθεί στα κράτη – μέλη η ευκαιρία να εγκρίνουν την ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση, καθώς πρώτα το Κίεβο θα χρειαστεί να εναρμονιστεί προωθώντας αρκετές πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και έπειτα να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

#ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΕΝΤΑΞΗ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΡΩΣΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/6JkPZ9b
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη