Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή «θέρισε» το ένα τέταρτο των καλλιεργούμενων εκτάσεών της

Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή «θέρισε» το ένα τέταρτο των καλλιεργούμενων εκτάσεών της

Η Ουκρανία έχει χάσει από τις 24 Φεβρουαρίου από την εισβολή της Ρωσίας το ένα τέταρτο των καλλιεργούμενων εκτάσεων της, σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας της δοκιμαζόμενης χώρας Τάρας Βισότσκι.

Ο Τάρας Βισότσκι προέβλεψε ότι η φετινή σοδειά θα είναι επαρκής για τις εγχώριες ανάγκες, οι οποίες έχουν μειωθεί, αφού μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εγκαταλείψει τη χώρα μετά τον πόλεμο που ξέσπασε.

Η αγροτοβιομηχανική παραγωγή της Ουκρανίας επηρεάζεται τόσο από τις εχθροπραξίες, όσο και από τον αποκλεισμό των ουκρανικών εξαγωγικών λιμανιών από το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, που μείωσε την παραγωγή σιτηρών προς εξαγωγή, σύμφωνα με τον κ. Βισότσκι.

Ο ουκρανός υφυπουργός είπε ακόμη ότι οι αγρότες βασίζονται σε λιγότερο απαιτητικές καλλιέργειες, ιδίως σπόρων σόγιας. Η έκταση στην οποία καλλιεργείται σόγια παραμένει σχεδόν αμετάβλητη σε σύγκριση με το προπολεμικό επίπεδο.

Αντίθετα, οι καλλιέργειες ειδών όπως το καλαμπόκι –55 εκατ. στρέμματα το 2021– έχουν μειωθεί στα 46 εκατ. στρέμματα σήμερα, διευκρίνισε ο Βισότσκι.

Δεν έδωσε ωστόσο συγκεκριμένα στοιχεία για τις καλλιέργειες σιταριού. Η Ουκρανία συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών παγκοσμίως και η μείωση της παραγωγής της θα έχει πολύ σοβαρό διεθνή αντίκτυπο.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΡΩΣΙΑ #ΕΙΣΒΟΛΗ #ΠΟΛΕΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/N5rlYFw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη