Αιχμές Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να εφαρμόζονται απ' όλους

ΑΠΕ

Αιχμές κατά συμμάχων άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τονίζοντας πως «οι κυρώσεις που αποφασίζονται πρέπει να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά των συμμάχων και κυρίως κατά της Τουρκίας που δεν μπήκε στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου – αφού άλλωστε δεν υπήρξε πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας – αναδεικνύοντας το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Συμμαχία επέδειξε ενότητα, ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τόνισε την ανάγκη ότι θα πρέπει να συνεχίσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η ρωσική εισβολή έχει καταστήσει σαφές πως η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε την εξέλιξη με την Φινλανδία και τη Σουηδία και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΣΥΝΟΔΟΣ_ΚΟΡΥΦΗΣ #ΝΑΤΟ #ΜΑΔΡΙΤΗ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΡΩΣΙΑ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/zM4TEcx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη