-->

Νεότερο μνημείο του Υπουργείου Πολιτισμού η Οικονόμειος Σχολή Τσαριτσάνης στη Θεσσαλία

Νεότερο μνημείο του Υπουργείου Πολιτισμού η Οικονόμειος Σχολή Τσαριτσάνης στη Θεσσαλία

Ως Νεώτερο Μνημείο του Υπουργείου Πολιτισμού χαρακτηρίστηκε η Οικονόμειος Σχολή στη Θεσσαλία με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την UNESCO Λάρισας αυτό έγινε εφικτό μετά από προσωπική φροντίδα του γραφείου του πρωθυπουργού διαμέσου του διευθυντή του, Γρηγόρη Δημητριάδη σε συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Aς σημειωθεί ότι το προσεχές Σάββατο, 4 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση όπου θα ανακοινωθεί η πρόθεση Ανακήρυξης και Ένταξης της Οικονομείου Σχολής και του Αρχοντικού Σβάρτς στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ακολούθως θα προετοιμαστούν οι φάκελοι υποψηφιότητας των δύο μνημείων για να χαρακτηριστούν ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία του Ομίλου για την UNESCO Λάρισας με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, τον Δήμο Ελασσόνας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμο Τεμπών, το Επιμελητήριο Λάρισας και πολλές τοπικές επιχειρήσεις.

#ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΟΣ_ΣΧΟΛΗ_ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ #ΜΝΗΜΕΙΟ #UNESCO #ΓΡΗΓΟΡΗΣ_ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/2vSByIn
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->