-->

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την τροπολογία αποσύνδεσης των αντικειμενικών αξιών από τα επιδόματα

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την τροπολογία αποσύνδεσης των αντικειμενικών αξιών από τα επιδόματα

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την τροπολογία για την αποσύνδεση των αντικειμενικών αξιών από τα επιδόματα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του κ. Βορίδη απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ώστε να αποσυνδεθεί η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από την παροχή κοινωνικών επιδομάτων».

«Με την αύξηση των νέων αντικειμενικών αξιών κατά 20% μεσοσταθμικά στο 55% των περιοχών της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χάνουν τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια Α και Β, αλλά και τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ: το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής για τους Ανασφάλιστους Υπερήλικες και το Επίδομα Στέγασης», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση πως «σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βλέπει τον μήνα να μη βγαίνει, κόβει ή μειώνει μια σειρά κοινωνικών παροχών και επιδομάτων, χωρίς να έχουν αυξηθεί στην ουσία τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών».

«Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή και μια προοδευτική κυβέρνηση που θα κυβερνήσει προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εισπράττει μόνο αναλγησία και κυνισμό», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ #ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ_ΑΞΙΕΣ #ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ZN2uQUv
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->