Κακοκαιρία «Genesis»: Δύσκολες οι επόμενες ώρες με βροχές και πτώση θερμοκρασίας - Πού αναμένονται χαλαζοπτώσεις

Κακοκαιρία «Genesis»: Δύσκολες οι επόμενες ώρες με βροχές και πτώση θερμοκρασίας - Πού αναμένονται χαλαζοπτώσεις

Το απόγευμα θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Genesis» κυρίως στην Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια και τη Θεσσαλία με μεγάλα ύψη βροχόπτωσης. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός γίνεται πιο ήπιος, χωρίς ωστόσο να σταματάνε οι βροχές σε όλη την Ελλάδα.

Η κακοκαιρία Genesis έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα σημάδια της. Καταιγίδες σημειώνονταν νωρίτερα σε Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, ενώ πλέον αρχίζουν και εξασθενούν. Ένα πιο ενεργοποιημένο μέτωπο βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία και επηρεάζει τα δυτικότερα τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης. Εξαπλώνεται προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά.

 Στη συνέχεια της μέρας αύριο, φαινόμενα θα σημειωθούν στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα να αναμένονται στα βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Πίνδο, όπου και υπάρχουν πιθανότητες χαλαζόπτωσης.

Σαρώνει όλη τη Μαγνησία

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει από τις 12.30 μετά το μεσημέρι τον Βόλο, το Πήλιο και τις περιοχές του Αλμυρού και του Βελεστίνου με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ δυνατή βροχή, το δυνατό αέρα αλλά και εκατοντάδες κεραυνούς.

Από τη βροχή και τους ανέμους σαρώνεται ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και έχουν πλημμυρίσει δρόμοι σε πολλά σημεία, αφού το πολύ καλό αποχετευτικό δίκτυο δεν μπορεί να απορροφήσει τις μεγάλες ποσότητες των ομβρίων υδάτων.

Στην περιοχή του Βελεστίνου με ιδιαίτερη ένταση η βροχή έπληξε κυρίως το Περίβλεπτο, την Χλόη και ολόκληρο τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πολύ μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες σε όλη την πεδινή περιοχή.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και στο Πήλιο, όπου η σφοδρή βροχόπτωση συνεχίζεται και πλήττει τα οπωροφόρα στους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου καταστρέφοντας τους καρπούς κυρίως στα κεράσια και τα ροδάκινα που ήταν έτοιμοι προς συγκομιδή.

Λάρισα: Ζημιές από την κακοκαιρία σε περιοχές του Νομού

{https://www.youtube.com/watch?v=Yn8S7VeNOxw}

Εξασθενημένη θα φτάσει η Genesis στην Αττική

Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας Genesis θα φτάσουν -αν και λίγο πιο εξασθενημένα- και στην Αττική.

«Στην πρωτεύουσα και νοτιότερα θα είναι λίγο καλύτερος ο καιρός. Ναι μεν αναμένουμε βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια αλλά ηπιότερα. Και αύριο θα βρέχει στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, όχι όμως έντονα. Ίσως το μεσημέρι και το απόγευμα να έχουμε κάποιες καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής. Και στην Θεσσαλονίκη αναμένονται να συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές», αναφέρει στο newsit η μετεωρολόγος, Χριστίνα Ρήγου.

Παρά το γεγονός ότι θα πέσει η θερμοκρασία, δεν θα υπάρχει αίσθηση κρύου. Στην Αττική θα έχουμε ελάχιστη θερμοκρασία 20°C, στην Θεσσαλονίκη 18°C και στην Ήπειρο οι ελάχιστες τιμές θα είναι στους 13-14°C. Στην βόρεια Ελλάδα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ νοτιότερα και ιδιαίτερα στην Αττική θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά έως το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός και η περιοχή των Σποράδων, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

#ΚΑΙΡΟΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_GENESIS #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΒΡΟΧΕΣ #ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/BG8M7j6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη