«Παράθυρο» για νέα παρέμβαση το φθινόπωρο σε ρεύμα και καύσιμα

«Παράθυρο» για νέα παρέμβαση το φθινόπωρο σε ρεύμα και καύσιμα

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εμφανίστηκε σίγουρος ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για νέες παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες του 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι θα χρειαστεί νέα στήριξη για τα καύσιμα και το επόμενο τρίμηνο, μετά το τέλος Σεπτεμβρίου όταν και θα λήξει η τρίμηνη παρέμβαση που ανακοινώθηκε χθες, εφόσον η κατάσταση παραμείνει ίδια.

Επίσης, ίσως χρειαστεί να υπάρξει και νέα παρέμβαση για το ρεύμα αν ανεβούν κι άλλο οι τιμές ενώ παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων σημειώνοντας πως αν επιλεγεί να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας θα αποκλειστεί κάποια άλλη στήριξη.

Σενάρια για πρόωρες εκλογές

Αναφερόμενος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές δήλωσε ότι ο σχεδιασμός του ΥΠΟΙΚ είναι σχεδιασμός τετραετίας και πρόσθεσε ότι η μακρά προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση δεν είναι θετική για τη χωρά. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν αυτά που έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, ο κ. Σταϊκούρας είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «θέλει μεγάλη προσοχή και διορατικότητα στο πώς εξαντλείται ένας δημοσιονομικός χώρος. Εκτιμούμε μελλοντικά ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις, το ποιες θα είναι θα εξαρτηθεί από τη συγκυρία. Αύριο ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές, την εστίαση, τους κινηματογράφους και τα γυμναστήρια μέχρι το τέλος του έτους».

#ΚΑΥΣΙΜΑ #ΡΕΥΜΑ #ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ #ΧΡΗΣΤΟΣ_ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ #ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/zKCJ8bX
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη