Moderna: Τι είναι το διδύναμο εμβόλιο, πότε έρχεται στην Ελλάδα

Moderna: Τι είναι το διδύναμο εμβόλιο, πότε έρχεται στην Ελλάδα

Το προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna θα είναι έτοιμο για παραδόσεις τον Αύγουστο. Τον Φθινόπωρο στην Ελλάδα σύμφωνα με τη Μίνα Γκάγκα.

Η Moderna θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τον Αύγουστο τις παραδόσεις του νέου, προσαρμοσμένου εμβολίου της για τον κορονοϊό, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή προκειμένου να μην χάσει χρόνο.

Πρόκειται στην ουσία για ένα προσαρμοσμένο διδύναμο εμβόλιο, το οποίο στοχεύει ταυτόχρονα την Όμικρον και το αρχικό πανδημικό στέλεχος, προσφέρει καλύτερη ανοσιακή απόκριση έναντι της Όμικρον συγκριτικά με το σημερινό εμβόλιο.

Την Τετάρτη ανέφερε ότι το εμβόλιο προσέφει ισχυρή ανοσιακή απόκριση έναντι των υποπαραλλαγών BA.4 και BA.5 της Όμικρον

«Στόχος μας είναι ακόμα και τον Αύγουστο δεδομένου ότι θα υποβάλουμε όλα τα δεδομένα τον Ιούνιο, μέχρι το τέλος Ιουνίου […] ελπίζουμε ότι γύρω στον Αύγουστο το εμβόλιο θα έχει λάβει έγκριση» δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στεφάν Μπανσέλ.

«Μπορούμε να αρχίσουμε τις παραδόσεις γύρω στον Αύγουστο. Για ορισμένες χώρες μπορεί να είναι το Σεπτέμβριο, αυτό όμως είναι θέμα των ρυθμιστικών αρχών. Επειδή αυτό πιέζει τώρα είναι τα ρυθμιστικά ζητήματα. Από άποψης παραγωγής, παρασκευάζουμε το εμβόλιο» είπε.

Μίνα Γκάγκα: Έρχονται καινούρια επικαιροποιημένα εμβόλια το φθινόπωρο

«Αυτό που συζητάμε είναι ένα εμβόλιο για προφύλαξη το φθινόπωρο και πιστεύουμε ότι θα έχουμε καινούρια επικαιροποιημένα εμβόλια. Γι' αυτό και τις παραγγελίες που είχαμε να παραλάβουμε το καλοκαίρι με βάση την πανευρωπαϊκή συμφωνία και τα νούμερα των εμβολίων που αντιστοιχούν στην χώρα μας, τις πάμε πιο πίσω και θα παραλάβουμε τα καινούρια επικαιροποιημένα το φθινόπωρο» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Θα είναι ένα διπλό εμβόλιο που θα έχει περισσότερα στελέχη και που ήδη η Moderna φαίνεται να το πετυχαίνει, οπότε πιστεύουμε όλοι ότι θα το έχουμε το φθινόπωρο» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters

#ΕΜΒΟΛΙΟ #MODERNA #ΕΛΛΑΔΑ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΜΙΝΑ_ΓΚΑΓΚΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/b4LPZ96
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη