Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια: Το Anadolu «κατασκόπευσε» την Ψέριμο και δείχνει φωτογραφίες με στρατιώτες (βίντεο)

Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια: Το Anadolu «κατασκόπευσε» την Ψέριμο και δείχνει φωτογραφίες με στρατιώτες (βίντεο)

Τα τουρκικά ΜΜΕ «χορεύουν» στο ρυθμό που έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αξιωματούχοι της κυβέρνησης. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έφτασε στο σημείο να... κατασκοπεύσει την Ψέριμο δημοσιεύοντας φωτογραφίες με στρατιώτες επάνω στο ελληνικό νησί.

Την ώρα λοιπόν που ο Τούρκος πρόεδρος και γενικότερα η Άγκυρα εκτοξεύουν, σχεδόν καθημερινά, απειλές και αμφισβητούν την κυριαρχία των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, το Anadolu γράφει ότι Έλληνες στρατιώτες βρίσκονται επάνω στην Ψέριμο όπου μάλιστα -όπως ισχυρίζεται το τουρκικό μέσο- υπάρχουν και βαρέα όπλα.

Το πρακτορείο Anadolu κατέγραψε με φωτογραφίες και βίντεο τον... εξοπλισμό της Ελλάδας στην Ψέριμο, 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, που -πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα- αυτό συμβαίνει κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι υπάρχουν ορισμένες βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος με «αβέβαιο καθεστώς».

Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει: «Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων. Δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτήρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί. Στην περιοχή όπου γίνονται οικοδομικές δραστηριότητες, υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες με στολές παραλλαγής γύρω από τις πέτρινες κατασκευές που θυμίζουν χαρακώματα ή καταφύγια».

Επίσκεψη Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το νησί Ψέριμος, το οποίο -σύμφωνα πάντα με το Anadolu- συγκαταλέγεται στα νησιά που είναι «κλειστά» για εποικισμό και δεν πρέπει να εξοπλιστούν, ήρθε στη δημοσιότητα με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, η οποία καλύφθηκε ευρέως από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο Μητσοτάκης μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ελληνική σημαία που σχεδιάστηκε στο νησί με τη σημείωση «Το μπλε του Αιγαίου συναντά το μπλε της σημαίας», γράφει το τουρκικό πρακτορείο.

{https://www.youtube.com/watch?v=Sy0M43woPuM}

#ΤΟΥΡΚΙΚΑ_ΜΜΕ #ΨΕΡΙΜΟΣ #ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ #ΝΗΣΙΑ_ΑΙΓΑΙΟΥ #Anadolu


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IuTyALd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη