Γιάννης Οικονόμου για ελληνοτουρκικά: Η χώρα είναι ανυποχώρηση, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας

EUROKINISSI

Ότι η Ελλάδα «έχει το δίκιο με το μέρος της» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με την ένταση με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της» αλλά και πως η χώρα «είναι ανυποχώρηση στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά τονίζοντας ακόμα πως η χώρα βλέπει με ικανοποίηση την απήχηση των θέσεών της «να διευρύνονται».

«Η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί ή να ενισχύσει την ένταση στην περιοχή. Οι θέσεις μας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο. Τις επικοινωνούμε στη διεθνή κοινότητα και βλέπουμε με ικανοποίηση την απήχηση να διευρύνεται. Η χώρα είναι ανυποχώρητη στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, τους συμμάχους στο πλευρό μας, έχουμε τη δυνατότητα και την αποτρεπτική ικανότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση», τόνισε.
Ερωτηθείς για τη μυστική συνάντηση στο Βερολίνο για την Τουρκία και για το ενδεχόμενο οι σύμμαχοι μας ζητήσουν να τα βρούμε, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη ικανοποίηση την πλήρη κατανόηση από την πλευρά των συμμάχων και των εταίρων μας όσων συνιστούν το αυτονόητο. «Το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες υπερτερούν κάθε προσπάθειας κατασκευής μιας πραγματικότητας της Τουρκίας στα δικά της μέτρα. Οι ανιστόρητοι ισχυρισμοί και τα έωλα επιχειρήματα της άλλης πλευράς δεν μπορούν να σταθούν στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες», υπογράμμισε.

Για τη δήλωση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους δια της διπλωματικής οδού, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως πάντοτε είμαστε ανοικτοί στη διαδικασία διαλόγου. «Έχουμε ξεκαθαρίσει ποια είναι τα ζητήματα που αποτελούν αντικείμενο διαλόγου, πάντα στο πνεύμα του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης σέβεται τους διεθνείς κανόνες και αναδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. «Φυλάμε σωστά τα σύνορά μας. Η Ελλάδα διασώζει ανθρώπινες ζωές. Συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια και με συνθήκες ασφάλειας και ποιοτικής διαβίωσης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που είναι στη χώρα μας. Εφαρμόζει όλους του κανόνες δικαίου. Εξετάζει στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας οποιαδήποτε καταγγελία ή επισήμανση. Αυτό που δεν κάνει είναι να επιτρέψει να ξαναγυρίσει η Ελλάδα στις συνθήκες χάους στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Συνθήκες χαοτικές και ακραία προσβλητικές για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ήταν εδώ», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/SLUnIRM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη