Γιώργος Τράγκας: Η Μαρία Καρρά κάνει προσφυγή κατά της δέσμευσης περιουσίας της (βίντεο)

Γιώργος Τράγκας: Η Μαρία Καρρά κάνει προσφυγή κατά της δέσμευσης περιουσίας της (βίντεο)

Τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση του Γιώργου Τράγκα. Ο συνήγορος της Μαρίας Καρρά, χήρας του γνωστού δημοσιογράφου που έφυγε από τη ζωή, αποκάλυψε ότι  ετοιμάζεται προσφυγή κατά της δέσμευσης περιουσίας.

Για τον Γιώργο Τράγκα και τον έλεγχο για τον τρόπο απόκτησης της περιουσίας του που έχει δεσμευθεί από τις Αρχές μίλησαν σήμερα ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, Θεόδωρος Μαντάς, καθώς ο Θεόδωρος Φλωράτος, πρώην διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας ΣΔΟΕ.

Ο Θεόδωρος Μαντάς, συνήγορος της χήρας του Γιώργου Τράγκα, είπε πως ετοιμάζεται «προσφυγή κατά της δέσμευσης περιουσίας της Μαρίας Καρρά, καθώς επιτέλους μας παραδόθηκε η διάταξη της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, με βάση την οποία έχουν δεσμευθεί τα περιουσιακά στοιχεία της. Με δικόγραφο, θα απαντάμε με αποδείξεις και θα προσβάλλουμε την απόφαση για την δέσμευση της περιουσίας».

«Το ποσόν για το οποίο η κ. Καρρά ελέγχεται και έχει ήδη δεσμευμένη την περιουσία της, υπολείπεται κατά πολύ… αυτό το ύψος των περιουσιακών στοιχείων είναι κατά πολύ υποδεέστερο και από το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, πόσο μάλλον από το ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ που ακούγεται. Το σύνολο της περιουσίας είναι σαφώς μικρότερο από το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζεται στα ρεπορτάζ ως το ύψος της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα», σημείωσε ο ποινικολόγος.

Προσέθεσε πως «σε εμάς έχει επιδοθεί μόνο η διάταξη της Αρχής, σχετικά με την δέσμευση της περιουσίας. Έχουμε ζητήσει να μας επιδοθεί και το πόρισμα βάσει του οποίου βγήκε αυτή η διάταξη», συμπληρώνοντας ότι «περιγράφονται ως αδίκημα… πράξεις με ποινική απαξία. Ούτε μια πράξη εκβίασης δεν αναφέρεται στο επίσημο κείμενο της διάταξης που έχω στα χέρια μου».

Τι είπε ο κ. Φλωράτος για τον έλεγχο που είχε ξεκινήσει στο παρελθόν

Ο Θεόδωρος Φλωράτος, πρώην διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας ΣΔΟΕ, είπε πως «αυτήν την στιγμή ψάχνουν πως αποκτήθηκαν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, τα ακίνητα και τα χρήματα στις θυρίδες, καθώς όπως λέγεται δεν έφταναν τα έσοδα από την εργασία του για να τα αποκτήσει».

Σημείωσε πως «η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, από υπόχρεο υποβολής πόθεν έσχες, εκτός από το πρόστιμο, επιφέρει και ποινικές ευθύνες».

Σχετικά με τον έλεγχο που είχε αρχίσει για την απόκτηση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, πριν από χρόνια, αλλά σταμάτησε, ο κ. Φλωράτος επεσήμανε πως «παλαιότερα, που δεν υπήρχαν τα "συσχετιζόμενα ΑΦΜ", δεδομένου ότι οι σύζυγοι που υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες δεν έχουν συχνά το ίδιο επίθετο, δεν μπορούσε να γνωρίζει ο ελεγκτής πως η κ. Καρρά είναι η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα για να συσχετίσει τον έλεγχο.

#ΓΙΩΡΓΟΣ_ΤΡΑΓΚΑΣ #ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ #ΠΡΟΣΦΥΓΗ #ΣΥΖΥΓΟΣ #ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/zD2HKxY
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη