-->

Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών για την Πανεπιστημιακή αστυνομία και αλλαγές στα ΑΕΙ

Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών για την Πανεπιστημιακή αστυνομία και αλλαγές στα ΑΕΙ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο πλαίσιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το άσυλο και τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο μετά τις 12:00 της Πέμπτης 2 Ιουνίου, φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Κλειστεί παραμένει η οδός πανεπιστημίου στο ύψος του μετρό.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μαζί με τους καθηγητές και εργαζόμενους των πανεπιστημίων ενώνουμε τις φωνές μας και απορρίπτουμε τον νέο απαράδεκτο νόμο - πλαίσιο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματά μας! Επιχειρεί με τα ενιαία ψηφοδέλτια να δημιουργήσει συμβούλια - παραμάγαζα για τη στήριξη της επιχειρηματικής λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Διαμορφώνει για τα Ιδρύματα ένα μοντέλο διοίκησης με manager - επιτηρητές της επιχειρηματικής λειτουργίας, ακόμα πιο ξένο στις ανάγκες μας. Η προσπάθεια της κυβέρνησης για νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας, για να βάλει χέρι στους φοιτητικούς συλλόγους, δεν θα περάσει! Οι φοιτητές θα ακυρώσουμε και τα νέα κυβερνητικά σχέδια!», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Οι Σύλλογοι καταγγέλλουν «το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο το ΑΠΘ, με στόχο τη νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους», χαρακτηρίζοντας πρόκληση την «προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει την αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ ως δήθεν έγνοια για τις υποδομές του πανεπιστημίου και την οικοδόμηση βιβλιοθήκης.

Οι φοιτητές διεκδικούν: Ο νέος νόμος - πλαίσιο να μην κατατεθεί. Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι, ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και οι νόμοι Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ. Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές μας! Εξω η αστυνομία από το ΑΠΘ.

Καμία σκέψη για εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στις σχολές. Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους! Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας. Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας. Το πτυχίο μας να είναι η μοναδική προϋπόθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών με βάση τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα.

Καμία σκέψη για συγχωνεύσεις τμημάτων! Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά. Ούτε σκέψη για δίδακτρα στο προπτυχιακό! Οχι στις κατηγοριοποιήσεις πτυχίων και αποφοίτων. Αναβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας. Καμία σκέψη για κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων και για ενοίκια στις εστίες».

poreia 2

Φοιτητικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Συγκεκριμένα:

Στην Πάτρα, σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου προχωρούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτονικής, Παιδαγωγικού, Επιστήμης Υλικών.

Στο Ηράκλειο, σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 12.30 καλούν οι ΦΣ Φυσικού, Μαθηματικού, Επιστήμης Υπολογιστών, ΣΕΥΠ, Τεχνολογίας και Επιστήμης Υλικών, Βιολογικού.

Στα Χανιά, συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 12.30, από τον Ενιαίο Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στο Ρέθυμνο, κινητοποίηση στο Δημαρχείο, στις 12.30 από τους ΦΣ Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ, Φιλοσοφικής

#ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ #ΑΕΙ #ΦΟΙΤΗΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/lLOn3Ez
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->