Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Η σημαντική διαφορά σε σχέση με power pass και fuel pass, τι πρέπει να προσέξετε

eurokinissi

Μία σημαντική διαφορά θα υπάρχει για όσους επιλέξουν να λάβουν το voucher της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών σε σχέση με το power pass και το fuel pass, καθώς δεν αναμένεται να πιστωθούν χρήματα σε λογαριασμούς κι έτσι θα πρέπει οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να ξέρουν ότι η επιδότηση θα φανεί απευθείας ως έκπτωση στο προϊόν που θα αγοραστεί.

Όσον αφορά τις αιτήσεις αυτές υπολογίζεται πως θα ανοίξουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Εάν υποβληθούν πάνω από 350.000 αιτήσεις, τότε θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης: εισοδήματα, κοινωνικά κριτήρια (π.χ. ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.α.). Οι πρώτοι 350.000 με βάση την μοριοδότηση θα προηγηθούν και θα επιδοτηθούν. Οι υπόλοιποι, εφόσον υπάρχουν, θα είναι οι επιλαχόντες.

Για να γίνει αίτηση για επιδότηση συσκευών, θα χρειαστεί να έχετε τους Κωδικούς Taxisnet, αλλά και το ΑΦΜ. Η επιδότηση θα δοθεί με την μορφή «κουπονιού» -ή με άλλα λόγια «ψηφιακής κάρτας»- το οποίο θα ενσωματώνει τα χρήματα που αναλογούν σε κάθε δικαιούχο και με την χρήση του στο κατάστημα το ποσό που περιέχει θα αφαιρείται από το σύνολο της αξίας της νέας συσκευής.

Ποιες συσκευές ανακυκλώνονται

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

Οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ αυτές που θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασθούν είναι οι εξής:

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά

Τα ποσά της επιδότησης

Κλιμακούμενα θα είναι τα ποσά επιδοτήσεων που θα λάβουν οι δικαιούχοι καταναλωτές για την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων συσκευών.

Τα μέσα ποσά των επιδοτήσεων για την αντικατάσταση συσκευών θα είναι:

  • Air condition: 300 ευρώ.
  • Ψυγείο: 300 ευρώ.
  • Καταψύκτης: 150 ευρώ
#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ_ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ_ΣΥΣΚΕΥΩΝ #VOUCHER #ΑΦΜ #POWER_PASS #FUEL_PASS


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Kzilyuf
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη