Αιφνίδιοι θάνατοι παιδιών: Aυτή είναι η αλήθεια μέσα από επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (βίντεο)

Αιφνίδιοι θάνατοι παιδιών: Aυτή είναι η αλήθεια μέσα από επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (βίντεο)

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να κυκλοφορούν δημοσιεύματα που υπαινίσσονται εκρηκτική αύξηση των αιφνίδιων θανάτων παιδιών, ωστόσο τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν κάτι τελείως διαφορετικό.

Ανησυχία σε γονείς και επιστήμονες φέρονται να προκαλούν τα στοιχεία έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία μέσα σε τρεις μήνες έχουν καταλήξει αιφνιδίως 138 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας 0 έως 19 χρόνων, με τα περισσότερα να ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 0-4 χρόνων (82 θάνατοι).

θανατοι

Στην ηλικιακή ομάδα των 5-9 χρόνων καταγράφονται 12 απώλειες, στην ομάδα των 10-14 χρόνων σημειώθηκαν 11 απώλειες, ενώ 33 καταγράφηκαν στην ομάδα των εφήβων 15-19 χρόνων.

Είναι όμως αυτά τα στοιχεία πράγματι ανησυχητικά;

Στην πραγματικότητα, συγκρίνοντας τα νούμερα με εκείνα από το 2020 και το 2021 δεν παρατηρείται καμία ιδιαίτερη διαφορά.

Πιο συγκεκριμένα, το 2020 (σε 12 μήνες) έχουν πεθάνει συνολικά 516 παιδιά - τα 329 σε ηλικία από 0 έως 4 ετών.

Το 2021, πάλι, έχουν σημείωθει συνολικά 546 απώλειες - οι 353 σε παιδιά ηλικίας από 0 έως 4 ετών.

Το 2020 κατέληξαν 33 παιδιά ηλικίας 5-9 χρόνων, ενώ το 2021 «έφυγαν» αιφνιδίως 36 παιδιά στην ίδια ηλιακή ομάδα.

Το 2020, πάλι, χάθηκαν 70 παιδιά ηλικίας 5-14 ετών, ενώ το 2021 79 παιδιά.

ξαφνικιτιδες2021

«Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν κάθε χρόνο»

«Δεν μπορούμε να πούμε αν είναι ανησυχητικά αυτά τα στοιχεία γιατί είναι απλά νούμερα. Τέτοια περιστικά συμβαίνουν κάθε χρόνο», σημείωσε την Παρασκευή η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Βασιλική Σπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Όπως διευκρίνισε οι αιτίες είναι:

  • καρδιολογικά προβλήματα που δεν είχαν εντοπιστεί,
  • η μηνιγγίτιδα,
  • καθώς και περίεργες αντιδράσεις του ανοσοποιητικού
  • ή «περίεργα» σύνδρομα με τον Covid που αν δεν διαγνωστούν άμεσα μπορούν σε σπάνιες περιπτώσεις να φθάσουν σε ακραία σημεία.

Η ίδια εμφανίστηκε καθησυχαστική, τονίζοντας ότι πρόκειται για μεμωνομένα περιστατικά, ενώ ζήτησε από τους γονείς να προσέχουν την υγεία των παιδιών, να τους κάνουν τα εμβόλια και αν βλέπουν κάτι που έχει αλλάξει στη συμπεριφορά τους, να απευθύνονται στους ειδικούς.

#ΕΛΣΤΑΤ #ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ_ΘΑΝΑΤΟΣ #ΘΑΝΑΤΟΙ #ΠΑΙΔΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mo8riHP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη