-->

Η «ληστεία του αιώνα» στο λιμάνι του Μεξικό - Κακοποιοί άρπαξαν κοντέινερς γεμάτα χρυσό, ασήμι και μετρητά

Η «ληστεία του αιώνα» στο λιμάνι του Μεξικό - Κακοποιοί άρπαξαν κοντέινερς γεμάτα χρυσό, ασήμι και μετρητά

Ληστεία που θυμίζει ταινία του Χόλιγουντ διέπραξαν κακοποιοί στο Μεξικό, αρπάζοντας 20 εμπορευματοκιβώτια, ορισμένα από τα οποία περιείχαν χρυσό και χρήματα.

Η ληστεία του αιώνα, όπως τη χαρακτηρίζουν διάφορα διεθνή ΜΜΕ, σημειώθηκε στις 5 Ιουνίου σε ιδιωτικό χώρο του βασικού εμπορικού λιμανιού στην ακτή του Μεξικού στον Ειρηνικό, αλλά τίποτα δεν είχε μαθευτεί μέχρι πριν από δύο μέρες.

Οι επίσημες πηγές έκαναν λόγο για έναν θεαματικό τρόπο δράσης των ληστών, καθώς βαριά οπλισμένοι κακοποιοί επιτέθηκαν και εξουδετέρωσαν τις ομάδες ασφαλείας του λιμανιού Μανσανίγιο.

Η ομάδα των ληστών χρησιμοποίησε στη συνέχεια γερανούς και φορτηγά για οκτώ με δέκα ώρες για να διαχειριστεί τα κοντέινερ, δήλωσε ο Γουστάβο Αντριάν Χόγια, ο εκπρόσωπος για την ασφάλεια της πολιτείας Κολίμα, στην οποία βρίσκεται το λιμάνι.

«Ήταν πολύ επιλεκτικοί στο είδος εμπορευμάτων που έκλεψαν: πολύτιμα μέταλλα και άλλα πράγματα, όπως συσκευές κλιματισμού», πρόσθεσε.

{https://youtu.be/MVTxCl8lIDo}

«Αυτό είναι πρωτοφανές. Έχουμε και πάλι δει σποραδικές κλοπές εμπορευματοκιβωτίων, αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής των μεξικανικών τελωνείων, ο Οράσιο Ντουάρτε Ολιβάρες, έκανε λόγο «για μια πολύ σοβαρή επιχείρηση του οργανωμένου εγκλήματος», ανακοινώνοντας την έναρξη έρευνας την ώρα που έβγαινε από το προεδρικό μέγαρο του Μεξικού.

Ο Ολιβάρες υπογράμμισε ότι η κλοπή έγινε «σε ιδιωτικό χώρο» του λιμανιού.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε και αυτή την έναρξη έρευνας, αλλά αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την ποσότητα του χρυσού και των χρημάτων που εκλάπησαν.

#ΜΕΞΙΚΟ #ΛΗΣΤΕΙΑ #ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ #ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ #ΛΙΜΑΝΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/S7s1hqP
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->