-->

Κλειδώνει το Fuel Pass 2: Με μοντέλο diesel και αλλαγές σε δικαιούχους και ποσά το επίδομα βενζίνης

Κλειδώνει το Fuel Pass 2: Με μοντέλο diesel και αλλαγές σε δικαιούχους και ποσά το επίδομα βενζίνης

Θα υπάρξει και νέα παρέμβαση για τα καύσιμα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για το fuel pass 2 «αλλά αυτή θα ανακοινωθεί όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει».

Για την νέα επιδότηση στα καύσιμα, τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας μίλησε στον Αντέννα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα για την ακρίβεια έκανε λόγο για ένα παγκόσμια φαινόμενο το οποίο είναι ένα σύνθετο πρόβλημα καθώς πέρα από τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την αύξηση του κόστους δανεισμού που προκάλεσε οι ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τον τερματισμό του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος ειδικά στα καύσιμα, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και νέα παρέμβαση αλλά αυτή θα ανακοινωθεί όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει.

Πρόσθεσε δε πως τηρουμένων των αναλογιών κι αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μια παγκόσμια κρίση η χώρα μας τα πηγαίνει καλά και σίγουρα η οικονομία πηγαίνει προς το καλύτερο.

Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, είπε ότι αυτό είναι ένα από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να παίρνουμε μέτρα κάθε μέρα γιατί η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι που θα τελειώσει άμεσα και θα χρειαστεί «να κρατήσουμε δυνάμεις».

Σε ότι αφορά την αισχροκέρδεια τόνισε ότι οι τόσο οι έλεγχοι, όσο και τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι συνεχή.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε έκπληκτος από τη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη στο «Βήμα» στην οποία «υποστήριξε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή δόθηκε χωρίς κριτήρια – κάτι που δεν ισχύει – και κακώς η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιστραφεί ένας μέρος αυτής» και ζήτησε οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ να ερωτηθούν για τη θέση του κόμματος τους σχετικά.

Τι θα ισχύσει για το νέο Fuel Pass

Πάντως, με τις τιμές στα καύσιμα να απειλούν με έναν εφιάλτη διαρκείας νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας των μέτρων παρέμβασης ,τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες

Αυτό που εξετάζεται είναι το επίδομα καυσίμων να συνεχιστεί ανοίγοντας τη βεντάλια των δικαιούχων. Πιθανόν να αυξηθεί και το ποσό της επιδότησης των 30 -50 ευρώ στα 40 – 60 ευρώ. Παράλληλα εξετάζεται απευθείας επιδότηση στα διυλιστήρια για να πέσει ακόμα και κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή στη βενζίνη.

Τέλος θα συνεχιστεί και η παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης αυξάνοντας μάλιστα το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία.

#ΕΠΙΔΟΜΑ_ΒΕΝΖΙΝΗΣ #ΚΑΥΣΙΜΑ #FUEL_PASS #ΑΙΤΗΣΗ #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/cwLHmDi
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->