-->

Νέα απόφαση φέρνει και επίσημα αλλαγές στις μάσκες

Νέα απόφαση φέρνει και επίσημα αλλαγές στις μάσκες

Τροποποιήθηκε και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση με τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού και  την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε φαρμακεία, πλοία και ταξί.

Υποχρεωτική θα συνεχίσει να είναι η χρήση μάσκας στα ταξί, στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων της γραμμής και στα φαρμακεία. Αντίθετα, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων και στα κρουαζιερόπλοια. Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση κατόπιν εισήγησης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και αποτυπώνεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε και πήρε ΦΕΚ σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα, η επιτροπή εισηγήθηκε ομόφωνα την υποχρεωτική χρήση μάσκας για οδηγούς και επιβάτες των ταξί καθώς και για προσωπικό και πελάτες για τα φαρμακεία. Στα επιβατηγά πλοία αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει όμως στους εσωτερικούς χώρους για πλήρωμα και επιβάτες.

Στα κρουαζιερόπλοια, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, ωστόσο θα επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενουμένων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας, ή εάν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% όσων βρίσκονται στο πλοίο.

Υπενθυμίζεται οτι ήδη από 1η Ιουνίου η μάσκα καταργήθηκε και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους δηλαδή λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ και εστίαση με την εξαίρεση των αστικών ΜΜΜ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ), των χώρων παροχής υπηρεσιών Υγείας, δηλαδή νοσοκομεία και κλινικές και των δομών φροντίδας ηλικιωμένων.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ

#ΑΛΛΑΓΕΣ #ΜΑΣΚΑ #ΑΠΟΦΑΣΗ #ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ #ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/iz8E53u
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->