Έρχεται νέα «επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών» για επαγγελματίες

Έρχεται νέα «επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών» για επαγγελματίες

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης ανήγγειλε την προκήρυξη νέας δράσης ανακύκλωσης για επαγγελματικά ψυγεία - τύπου επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών μέσω ΕΣΠΑ.

Από 135 έως 710 ευρώ θα κυμαίνεται η επιδότηση για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, για την οποία ανοίγει αύριο η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων, όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Μέσω του προγράμματος θα αντικατασταθούν 380.000 ενοργοβόρες συσκευές και οι ωεφλούμενοι θα δουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από 150-300 ευρώ το χρόνο, ενώ η συνολική εξοικονόμηση ηλεκτροπαραγωγής θα φτάσει τις 209.000 μεγαβατώρες.

Έρχεται πρόγραμμα για τα επαγγελματικά ψυγεία

Το επιτελείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξήγγειλε ότι σύντομα θα έρθει μια δράση για ανακύκλωση επαγγελματικών ψυγείων.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης ανήγγειλε την προκήρυξη νέας δράσης ανακύκλωσης για επαγγελματικά ψυγεία που επίσης ανήκουν στην κατηγορία των ενεργοβόρων συσκευών.

Υπογράμμισε επίσης την έμφαση που δίνει το ΕΣΠΑ στην πράσινη οικονομία, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή ενώ σημείωσε ότι η δράση θα οδηγήσει στην αντικατάσταση 380.000 συσκευών.

#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ_ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ_ΣΥΣΚΕΥΩΝ #ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ #ΨΥΓΕΙΑ #ΣΥΣΚΕΥΕΣ #ΕΣΠΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/sprCjEe
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη