-->

Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: Τι έγιναν οι κορώνες για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία;

Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: Τι έγιναν οι κορώνες για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία;

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν την χτεσινή απόφαση για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και την συμφωνία των δύο χωρών με την Τουρκία ενώ παράλληλα επιτείθεται στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για προπαγάνδα.

Όπως αναφέρουν «Σύμφωνα με το άρθρο 7 του τριμερούς μνημονίου που υπέγραψαν Σουηδία/Φινλανδία με την Τουρκία προκειμένου να δώσει πράσινο φως στην ένταξή του στο ΝΑΤΟ, οι τρεις χώρες «δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν εθνικά εμπάργκο όπλων μεταξύ τους. Η Σουηδία αλλάζει το εθνικό κανονιστικό της πλαίσιο για έλεγχο όπλων σε σχέση με Συμμάχους ΝΑΤΟ.».

Παράλληλα, στο άρθρο 8 σημείο 7 «η Φινλανδία και η Σουηδία δεσμεύονται να στηρίξουν την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της Τουρκίας… στις υφιστάμενες και μελλοντικές πρωτοβουλίες της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) για Στρατιωτική κινητικότητα.»

Αυτό σημαίνει ότι Φινλανδία/Σουηδία δεσμεύονται ότι θα πουλάνε όπλα στην Τουρκία χωρίς περιορισμούς και θα στηρίζουν τη συμμετοχή της στις αμυντικές δομές και δομές ασφαλείας της ΕΕ σήμερα και στο μέλλον, ανεξαρτήτως των τουρκικών ενεργειών στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη.

Και συνεχίζουν λέγοντας πως «Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση δηλώνει ότι το μνημόνιο «ικανοποιεί την Ελλάδα διότι δεν επηρεάζει τη χώρα και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»!!!!

Και καταλήγουν «Η Κυβέρνηση που έλεγε ότι το Oruc Reis «το πήρε ο αέρας» όταν πρωτοπαραβίασε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στη συνέχεια ότι «δεν μπορεί να κάνει έρευνες διότι υπάρχει θόρυβος» ενώ έφτανε έξω από την Ρόδο και το Καστελόριζο, συνεχίζει την απαράδεκτη προπαγάνδα της εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Και με την στάση της αποθρασύνει και την Τουρκία ενώ δίνει το μήνυμα σε Σουηδία/Φινλανδία και άλλες χώρες στο μέλλον, ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με τη στήριξη στην Τουρκία με αυτόν τον τρόπο αλλά την «ικανοποιεί». Τι έγιναν οι κορώνες για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία;»

#ΣΥΡΙΖΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΣΟΥΗΔΙΑ #ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/GHklvnf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->