-->

Θλιβερή πραγματικότητα: Πολίτες ψάχνουν τρόφιμα στα σκουπίδια μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς

Θλιβερή πραγματικότητα: Πολίτες ψάχνουν τρόφιμα στα σκουπίδια μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς

Εικόνες που θυμίζουν «εποχές Μνημονίου» παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στις λαϊκές αγορές, καθώς το αποτύπωμα της ακρίβειας είναι πλέον ορατό στις τσέπες των καταναλωτών στα ψώνια.

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πηγαίνουν στη λαϊκή αγορά, αφού αυτή έχει τελειώσει, και ζητούν από τους παραγωγούς να τους δώσουν ό,τι έχει απομείνει, ενώ κάποιοι ψάχνουν ακόμα και στα σκουπίδια για να μαζέψουν πεταμένα φρούτα ή λαχανικά.

«Ζούμε εποχές Μνημονίου. Είχαμε πολλά χρόνια να το δούμε αυτό. Παρατηρούμε τους πελάτες μας εκεί που ψώνιζαν 4-5 κιλά για να βγάλουν όλη την εβδομάδα να ψωνίζουν 1-1,5 κιλό για να βγάλουν μία δύο μέρες. Το κόστος ζωής έχει ανέβει επικίνδυνα πια, με το ρεύμα, με τη βενζίνη, με τα ενοίκια. Δύσκολα θα βγουν να ψωνίσουν» λέει στο Open ο εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Δημήτρης Πατσιάς.

«Πιστεύαμε ότι όλο αυτό είχε τελειώσει. Το κόστος καλλιέργειας των παραγωγών είναι πολύ μεγάλο. Ο κόσμος δυσκολεύεται» πρόσθεσε. «Παντού οι τιμές είναι ανεβασμένες. Έχω περιορίσει όλα τα είδη» είπε μια γυναίκα που ψωνίζει.

#ΛΑΙΚΗ_ΑΓΟΡΑ #ΨΩΝΙΑ #ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9xWlbNh
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->