-->

Μεταφορικό ισοδύναμο: Εντός Ιουλίου ξεκινούν οι πληρωμές (βίντεο)

Μεταφορικό ισοδύναμο: Εντός Ιουλίου ξεκινούν οι πληρωμές (βίντεο)

Οι πληρωμές για το μεταφορικό ισοδύναμο θα ξεκινήσουν εντός του Ιουλίου.

Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Ναυτυλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, υπήρξε καθυστέρηση λόγω «τεχνικής φύσεως ζητήματος» αλλά μέσα στον Ιούλιο -διαβεβαίωσε ότι- θα γίνουν οι πληρωμές για τους νησιώτες. 

Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου, ο κ. Πλακιωτάκης αρχικά παρατήρησε ότι το θέμα της ακρίβειας είναι συνολικό και παγκόσμιο και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να αμβλύνει τις επιπτώσεις με ένα πολύ γενναίο πακέτο μέτρων.

«Η ακτοπλοΐα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, καθώς το κόστος των καυσίμων αντιπροσωπεύει το 60% του λειτουργικού κόστους ενός πλοίου. Ζητήσαμε όμως από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να απορροφήσουν στο μέτρο του δυνατού τις ανατιμήσεις στα καύσιμα και οι αυξήσεις στα εισιτήρια δεν είναι τόσο μεγάλες όσο σε άλλους τομείς που επηρεάζονται από το ράλι ανατιμήσεων στα καύσιμα», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναφερόμενος στο θέμα της αυξανόμενης ρητορικής προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας, είπε ότι η δεινή οικονομική κατάσταση στη γείτονα σε συνδυασμό με τις αρνητικές για τον Ερντογάν δημοσκοπήσεις, έχουν οδηγήσει πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους σε ακραίες και αμετροεπείς δηλώσεις.

«Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε έτοιμοι –και το αποδεικνύουμε καθημερινά– να υπερασπιστούμε με αποτελεσματικότητα τα σύνορα μας σε θάλασσα και στεριά, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης.

#ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ_ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ #ΠΛΗΡΩΜΕΣ #ΙΟΥΛΙΟΣ #ΓΙΑΝΝΗΣ_ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Cm2ZpJI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->