Car Wallet: Δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα τώρα και στο κινητό σου

Car Wallet: Δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα τώρα και στο κινητό σου

Η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης θα βρίσκονται σύντομα στα κινητά και συγκεκριμένα μέσα στον Ιούλιο όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης.

Σε προσωπικό πορτοφόλι (wallet) στα κινητά μας τηλέφωνα θα περάσει η ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης ενώ, στόχος είναι η μετατροπή των κινητών τηλεφώνων σε στοιχείο ταυτοποίησης όπως αποκάλυψε πριν λίγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης.

Η εφαρμογή Wallet μέχρι τώρα χρησιμοποιείται από τους χρήστες για να πληρώνουν ηλεκτρονικά για να προϊόντα που αγοράζουν χωρίς την χρήση κάποιας κάρτας, μόνο με το κινητό τους τηλέφωνο.

Διαδικασίες όπως η απόκτηση διπλώματος, οχήματος και η επανέκδοση εγγράφου, θα γίνονται ψηφιακά, γρήγορα και απλά.

Τελικός στόχος είναι διαδικασίες όπως η απόκτηση ενός διπλώματος ή ενός οχήματος και η επανέκδοση ενός εγγράφου λόγω απώλειας να γίνεται ψηφιακά, γρήγορα και απλά.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική εφαρμογή Car Wallet, όπως έχει αποκαλυφθεί, θα δίνει πρόσβαση πιστοποίησης μέσω του κινητού στα παρακάτω στοιχεία, έχοντας νομική ισχύ σε περίπτωση ελέγχουν από την Τροχαία:

• άδεια οδήγησης (δίπλωμα)
• παραβάσεις και τους βαθμούς στο point system
• ιστορικό συντήρησης του οχήματος
• άδεια κυκλοφορίας του οχήματος (μέχρι τέλος 2022)
• βεβαίωση τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ) (μέχρι τέλος 2022)
• ασφαλιστήριο συμβόλαιο (από το 2023)

#ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ #ΔΙΠΛΩΜΑ_ΟΔΗΓΗΣΗΣ #ΚΙΝΗΤΟ #ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YGRDLnP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη