Τουρκικό drone «θέρισε» κούρδους μαχητές του PKK

Τουρκικό drone «θέρισε» κούρδους μαχητές του PKK

Πέντε μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), βρήκαν τον θάνατο από πλήγμα τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στην επαρχία Σουλεϊμανίγια του βορείου Ιράκ.

Οι πέντε μαχητές του PKK βρίσκονταν σε αυτοκίνητο στην πόλη Καλάρ περίπου στις 9.00 π.μ. ώρα Ελλάδας όταν επλήγησαν από drone, ανέφερε σε δήλωσή της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν, με τις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ να συνεχίζονται κανονικά και να έχουν σταλεί εκεί μέχρι και καταδρομείς για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Η Τουρκία διεξάγει επί μακρόν εκστρατεία στο Ιράκ και στη Συρία κατά των μαχητών του PKK και της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας —αμφότεροι χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές οργανώσεις από την Άγκυρα.

Προχθές, Τετάρτη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένα παιδί, και επτά τραυματίστηκαν από τουρκικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Μονάδων Αντίστασης της Σίντζαρ (YBS), πολιτοφυλακής που συνδέεται με το PKK.

Το PKK πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση, η οποία κατά το παρελθόν επικεντρωνόταν κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου το PKK επιδίωκε να δημιουργήσει μια πατρίδα για τους Κούρδους.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #DRONE #ΚΟΥΡΔΟΙ #PKK


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/u2hmKj9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη