Φθιώτιδα: Με drone... στη μάχη κατά των κουνουπιών

Η Περιφέρεια σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία έχει βάλει στη μάχη κατά των κουνουπιών ο,τι πιο σύγχρονο υπάρχει


Σήμερα ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε ψεκασμός από αέρος με χρήση drone στην εκβολή του Σπερχειού ποταμού του Δήμου Λαμιέων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιου Καρακάντζα,  του προέδρου της επιτροπής παρακολούθησης του έργου της κουνουποκτονίας Γιάννη Φράγκου, και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας στα πλαίσια του υπό εξέλιξη Προγράμματος Ολοκληρωμένης καταπολέμησης κουνουπιών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο επίγειους, όσο και από αέρος, σε δύσβατες περιοχές, ψεκασμούς σε όλη τη Φθιώτιδα, με στόχο την καταπολέμηση των κοινών και ανωφελών κουνουπιών αφενός στο υδρόβιο στάδιο (αυγό– προνύμφη–νύμφη), αφετέρου στο «τέλειο» έντομο.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται συντονισμένα βάσει εβδομαδιαίου προγράμματος σε όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας.

«Οι δράσεις των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας  της Περιφέρειας Στερεάς για την καταπολέμηση των κουνουπιών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, συμπεριλαμβανομένων και των από αέρος ψεκασμών μέσω της χρήσης drone και σε δύσβαστες περιοχές, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι πιθανές εστίες ανάπτυξης κουνουπιών και να προληφθεί η εμφάνιση εντομομεταδιδόμενων ασθενειών. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ψεκασμό από αέρος με χρήση drone σε δύσβατη περιοχή στις εκβολές του Σπερχειού ποταμού στην Ανθήλη. Η καταπολέμηση κουνουπιών είναι ένα ζήτημα μέγιστης σημασίας για τους συμπολίτες μας και ταυτόχρονα ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που αφορά όχι μόνο την υγεία και την ποιότητα ζωής όλων μας, αλλά και τη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας.


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη