Απροστάτευτη η Βαρυμπόμπη μπροστά στην φωτιά: Eρωτήματα για τα ποσά που δόθηκαν για αναδάσωση (εικόνες, βίντεο)

Απροστάτευτη η Βαρυμπόμπη μπροστά στην φωτιά: Eρωτήματα για τα ποσά που δόθηκαν για αναδάσωση (εικόνες, βίντεο)

Χειρότερα από την προηγούμενη φορά είναι η κατάσταση στο βορειοανατολικό τόξο της Αττικης εκεί όπου οι περσινές φωτιές του Αυγούστου κατέκαψαν πάνω από 100.000 στρέμματα πρασίνου, πολλά σπίτια και καλλιέργειες.

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι εδώ, ωστόσο τα αντιπυρικά έργα έχουν προχωρήσει ελάχιστα - όπως αποδείχθηκε περίτρανα το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού σε μια ώρα, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα επεκτάθηκε σε Βούλα και Βάρη με αποτέλεσμα να καούν 4.320 στρέμματα δασώδους και θαμνώδους έκτασης.   

Όπως φαίνεται στο μεγάλο οδοιπορικό του Dnews, το οποίο πραγματοποιήθηκε τρεις εβδομάδες μετά από ακόμη ένα στα μέσα Μαΐου, παραμένουν άκοπα χιλιάδες καμένα δέντρα, πεταμένα σκουπίδια, ενώ καλώδια της ΔΕΗ περνούν μέσα από τα κλαδιά.

Ειδικότερα, ξεκινώντας από τον Άγιο Στέφανο έχουν κόποι και μαζευτεί ελάχιστοι κορμοί μπροστά στο δρόμο, ενώ στους λόφους δεν έχει γίνει καμία εργασία. Στις Αφίδνες και συγκεκριμένα στους οικισμούς της Αγίας Τριάδας και του Σταυρού, τα ξερά χόρτα έχουν φουντώσει ανάμεσα στους καμένους κορμούς.

WhatsApp Image 2022 06 08 at 19.09.35 1

WhatsApp Image 2022 06 08 at 19.09.34

o

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην  Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην είσοδο από Τατοΐου όπου τα κλαδιά με τα καλώδια έχουν γίνει κυριολεκτικά «ένα». Διασχίζοντας την Τατοΐου προς Βαρυμπόμπη,  στο πλάι του δρόμου υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ και περιβάλλονται από καμένα δέντρα και ξερά χόρτα.

Πού και πώς διατέθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ

Προκαλείται δε, μεγάλη απορία πού και πώς διατέθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί για αναδάσωση. Ενδεικτικό είναι ότι σε ένα σημείο έχει αναρτηθεί πινακίδα όπου αναγράφεται ότι για το συγκεκριμένο κομμάτι του  δάσους, έκτασης 7.715 στρεμμάτων  διατέθηκαν 1,8 εκατ. ευρώ  για την αποκατάσταση του.

dff

Υπενθυμίζεται ότι τα συναρμόδια υπουργεία ενέκριναν και διέθεσαν, από την πρώτη στιγμή τον Αύγουστο του 2021, κονδύλια και για αποκομιδή και για αντιδιαβρωτικές κατασκευές.

#ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ #ΦΩΤΙΑ #ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ #ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ_ΠΟΛΙΤΕΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ZmID5EP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη