Μεγάλη συγκέντρωση και μοτοπορεία εργαζομένων της efood

Μεγάλη συγκέντρωση και μοτοπορεία εργαζομένων της efood

Μεγάλη μοτοπορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής διανομείς της efood.

 

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα μετά από απόφαση της εταιρείας να καταργήσει το δικαίωμα όσων εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης (4ωρα) να διαμορφώνουν τις βάρδιες τους.

Παρά το μέχρι πρότινος μότο της εταιρείας «Εσύ διαλέγεις πότε θα δουλεύεις», πλέον οι βάρδιες θα ορίζονται από τον area manager, με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για την απροειδοποίητη αλλαγή του καθεστώτος, που τους ωθεί να παραιτηθούν ή να αποδεχτούν ως μικρότερο κακό τη μετατροπή τους σε free-lancers. 

«Οπως αποδεικνύεται από τις τρέχουσες εξελίξεις, η ευέλικτη 4ωρη εργασία μετατρέπεται μονομερώς σε κυλιόμενο ωράριο και βλάπτει υλικά και ηθικά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση», σημειώνει το σωματείο, απαιτώντας να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους.

Επίσης ζητάνε να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelance, να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εργαζόμενους με 4ωρη ή 6ωρη απασχόληση το επιθυμούν να γίνουν 8ωροι, αλλά και να δίνεται η αποζημίωση καυσίμων με βάση τα πραγματικά χιλιόμετρα, όπως ορίζει ο νόμος.

#ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ #ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ #EFOOD #ΒΑΡΔΙΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/MijdKT7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη