Πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου ετοιμάζουν οι G7

Πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου ετοιμάζουν οι G7

Οι ηγέτες της G7 είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

Η «Ομάδα των Επτά» πλούσιων δημοκρατιών θα δεσμευτεί αύριο, Τρίτη 28/6, σε μια νέα δέσμη συντονισμένων δράσεων με στόχο την αύξηση της πίεσης στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα οριστικοποιήσει τα σχέδια για ένα ανώτατο όριο τιμών (πλαφόν) στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε σήμερα ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Οι διπλοί στόχοι των ηγετών της G7 ήταν να στοχεύσουν άμεσα στα έσοδα του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν, ιδίως μέσω της ενέργειας, αλλά και να ελαχιστοποιήσουν τις δευτερογενείς επιπτώσεις και τον αντίκτυπο στις οικονομίες της G7 και στον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο αξιωματούχος σε ενημέρωση στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου κορυφής της G7.

Σύμφωνα με το Reuters, τα δυτικά έθνη επιθυμούν να εντείνουν την πίεση στη Ρωσία χωρίς να υποδαυλίσουν τον ήδη ανερχόμενο πληθωρισμό που πλήττει ιδιαίτερα τον παγκόσμιο νότο.

Το ανώτατο όριο τιμών θα μπορούσε να πλήξει το πολεμικό ταμείο του Κρεμλίνου, ενώ στην πραγματικότητα θα μείωνε τις τιμές της ενέργειας.

Οι ηγέτες της G7 θα αναλάβουν επίσης μια «άνευ προηγουμένου, μακροπρόθεσμη δέσμευση ασφάλειας για την παροχή οικονομικής, ανθρωπιστικής, στρατιωτικής και διπλωματικής υποστήριξης στην Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης παροχής προηγμένων όπλων, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΠΛΑΦΟΝ #ΡΩΣΙΚΟ #ΗΓΕΤΕΣ #ΔΥΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Kgpj726
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη