-->

Αποφασισμένες για νέες κυρώσεις στη Ρωσία οι G7, στο στόχαστρο χρυσός και προϊόντα τεχνολογίας

Αποφασισμένες για νέες κυρώσεις στη Ρωσία οι G7, στο στόχαστρο χρυσός και προϊόντα τεχνολογίας

Οι ηγέτες της G7 δείχνουν αποφασισμένοι να διευρύνουν τις (στοχευμένες) κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με στόχο να επιφέρουν ηχηρό πλήγμα στα έσοδα της Μόσχας.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα της ετήσιας συνόδου της G7, που φέτος γίνεται στη Γερμανία, οι χώρες της «Ομάδας των Επτά» θα διευρύνουν τις στοχευμένες κυρώσεις προκειμένου να περιορίσουν περαιτέρω την πρόσβαση της Ρωσίας σε κρίσιμης σημασίας εισροές, υπηρεσίες και τεχνολογίες του βιομηχανικού τομέα.

Οι δημοκρατίες της G7 είναι αποφασισμένες να μειώσουν τα έσοδα του Κρεμλίνου, για παράδειγμα από τις εξαγωγές χρυσού, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα συνεχίσουν να έχουν στο στόχαστρο την διαφυγή από τις κυρώσεις, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Οι ηγέτες των χωρών της «Ομάδας των Επτά» δεσμεύθηκαν σήμερα να παραμείνουν στο πλευρό της Ουκρανίας «για όσο χρειαστεί» εντείνοντας τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και στηρίζοντας τις δεσμεύσεις ασφάλειας για το Κίεβο σε μια μεταπολεμική συμφωνία.

«Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική και διπλωματική στήριξη και να βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί», αναφέρει ανακοινωθέν της συνόδου της G7 που πραγματοποιείται στις βαυαρικές Άλπεις.

Αμερικανός αξιωματούχος: Έρχεται νέα δέσμη μέτρων

Η «Ομάδα των Επτά» πλούσιων δημοκρατιών θα δεσμευτεί αύριο, Τρίτη 28/6, σε μια νέα δέσμη συντονισμένων δράσεων με στόχο την αύξηση της πίεσης στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα οριστικοποιήσει τα σχέδια για ένα ανώτατο όριο τιμών (πλαφόν) στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε σήμερα ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Οι διπλοί στόχοι των ηγετών της G7 ήταν να στοχεύσουν άμεσα στα έσοδα του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν, ιδίως μέσω της ενέργειας, αλλά και να ελαχιστοποιήσουν τις δευτερογενείς επιπτώσεις και τον αντίκτυπο στις οικονομίες της G7 και στον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο αξιωματούχος σε ενημέρωση στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου κορυφής της G7.

Σύμφωνα με το Reuters, τα δυτικά έθνη επιθυμούν να εντείνουν την πίεση στη Ρωσία χωρίς να υποδαυλίσουν τον ήδη ανερχόμενο πληθωρισμό που πλήττει ιδιαίτερα τον παγκόσμιο νότο.

Το ανώτατο όριο τιμών θα μπορούσε να πλήξει το πολεμικό ταμείο του Κρεμλίνου, ενώ στην πραγματικότητα θα μείωνε τις τιμές της ενέργειας.

Οι ηγέτες της G7 θα αναλάβουν επίσης μια «άνευ προηγουμένου, μακροπρόθεσμη δέσμευση ασφάλειας για την παροχή οικονομικής, ανθρωπιστικής, στρατιωτικής και διπλωματικής υποστήριξης στην Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης παροχής προηγμένων όπλων, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

#ΡΩΣΙΑ #ΕΣΟΔΑ #ΚΥΡΩΣΕΙΣ #ΠΟΛΕΜΟΣ_ΣΤΗΝ_ΟΥΚΡΑΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yEtB7Yd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->