Κίνδυνος το αντισηπτικό στο αμάξι, πότε μπορεί να προκαλέσει έκρηξη (βίντεο)

Πηγή: pixabay

Επικίνδυνο μπορεί να γίνει το αντισηπτικό αφήνοντάς το στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο μπορεί να φτάσει και τους 60 βαθμούς κελσίου προκαλώντας ατύχημα.  

 

Σύμφωνα με οδηγία που έχει βγάλει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Oconomowoc στο Wisconsin των Η.Π.Α., δεν θα πρέπει οι οδηγοί να αφήνουν τα μπουκαλάκια με το αντισηπτικό μέσα στο αυτοκίνητο, επειδή το υγρό που περιέχουν είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.

Η Π.Υ. της πόλης των Η.Π.Α. ισχυρίζεται ότι εφόσον εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο αυτοκίνητο (π.χ. σε μια ηλιόλουστη ημέρα), το μπουκαλάκι με το αντισηπτικό μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε έκρηξη η οποία για παράδειγμα, θα μπορούσε ακόμα και να ανατινάξει την πόρτα του αυτοκινήτου.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση από επιστημονικό φορέα που να επιβεβαιώνει αυτά που ισχυρίζονται οι πυροσβέστες της πόλης των Η.Π.Α., ωστόσο πρόσφατα η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Πυρός της Αμερικής έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο προειδοποιεί ότι τα αντισηπτικά μπορούν να πάρουν φωτιά ή και να εκραγούν εάν για παράδειγμα κάποιος καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο και η φλόγα φτάσει στο υγρό.

Δείτε το βίντεο 

{https://www.youtube.com/watch?v=Og-t_74sQ78}

Σύμφωνα σε έρευνα του livescience.com όπου μελέτησαν πόσο χρόνο χρειάζονται τα αυτοκίνητα για να ανεβάσουν θερμοκρασία, τα ευρήματα ήταν αποθαρρυντικά:

Μέσα σε 1 ώρα, η θερμοκρασία μέσα σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον ήλιο μια μέρα με 35 βαθμούς Κελσίου, έφτασε κατά μέσο όρο στους 47 βαθμούς!

Τα ταμπλό των αυτοκινήτων ήταν ακόμη πιο ζεστά, φτάνοντας κατά μέσο όρο τους 69 βαθμούς Κελσίου, το τιμόνι είχε θερμοκρασία 53 βαθμών Κελσίου και η θερμοκρασία των καθισμάτων έφτασε τους 51 βαθμούς Κελσίου, κατά μέσο όρο. Τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη σκιά μια ζεστή μέρα είχαν χαμηλότερες μεν αλλά και πάλι καυτές – θερμοκρασίες.

Μετά από 1 ώρα, η εσωτερική θερμοκρασία αυτών των αυτοκινήτων έφτασε κατά μέσο όρο τους 38 βαθμούς Κελσίου, το ταμπλό στους 48 βαθμούς, το τιμόνι ήταν στους 42 και τα ήταν κατά μέσο όρο στους 41 βαθμούς Κελσίου.

 

#ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ #ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ #ΜΕΛΕΤΗ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IMGetWD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη