-->

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς Ν. Κεραμέως: Δεν είναι Β’ κατηγορίας το προσωπικό των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. – Εντάξτε τους στο πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα II”


Το θέμα του αποκλεισμού του προσωπικού των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» στηλιτεύουν με Κοινοβουλευτική ερώτησή τους προς την Υπουργό Παιδείας, 40 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από πρωτοβουλία του Τομεάρχη Παιδείας, κ. Νίκου Φίλη και της Αναπληρωτή Τομεάρχη Παιδείας, κας Μερόπης Τζούφη, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης


Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία ανάμεσα σε άλλα τονίζουν ότι: 


«Η εξαίρεση των εν λόγω εκπαιδευτικών από τους δικαιούχους του Προγράμματος είναι άδικη, προσκρούει δε στην αρχή της ισότητας δεδομένου ότι είναι εκπαιδευτικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό, που παρείχε μεγάλο μέρος του έργου του με τηλεργασία κατά τη διάρκεια της έξαρσης πανδημίας, συνεδριάζοντας μέσω τηλεδιάσκεψης για τη σύνταξη αξιολογικών εκθέσεων και υποστηρίζοντας εξ αποστάσεως και με τον δικό τους οικιακό ηλεκτρονικό εξοπλισμό τις οικογένειες και του εκπαιδευτικούς».


Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη και τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία: 


«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εκπαιδευτική κοινότητα επέδειξε μια πρωτοφανή αίσθηση καθήκοντος, κόντρα στις αντιξοότητες και στην απουσία ουσιαστικής βοήθειας από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, η ηγεσία του οποίου έχει την πλήρη ευθύνη για το γεγονός ότι εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές δεν κατείχαν τον αναγκαίο και πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τουλάχιστον από τις πρώτες εβδομάδες της τηλεκπαίδευσης. Μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ανακοίνωσε τη χορήγηση voucher ύψους 200 ευρώ για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού, ο οποίος κατά μέσο όρο ανέρχεται στα 500-600 ευρώ! Επιστέγασμα του κυβερνητικού παραλογισμού αποτελεί η εξαίρεση του προσωπικού των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., σαν να πρόκειται για στελέχη της εκπαίδευσης Β΄ κατηγορίας. Η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας οφείλει να είναι δίκαιη, έγκαιρη και ουσιαστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->