-->

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Γρήγορη επικύρωση του ενταξιακού αιτήματος Σουηδίας και Φινλανδίας στο NATO»

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Γρήγορη επικύρωση του ενταξιακού αιτήματος Σουηδίας και Φινλανδίας στο NATO»

«Αναμένεται γρήγορη επικύρωση του ενταξιακού αιτήματος Σουηδίας και Φινλανδίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Κίνα συνιστά πρόκληση για τις αξίες και τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και η Συμμαχία πρέπει να λάβει υπόψη της τις συνέπειες για την ασφάλειά της από τις κινεζικές επενδύσεις σε σύγχρονα όπλα μεγάλου βεληνεκούς», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ.

Μιλώντας κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι αναμένει «μια πολύ σημαντική απόφαση» αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Συμμαχία στη νότια πτέρυγά της και στο θέμα της τρομοκρατίας.

Όπως είπε, η Ρωσία συνιστά «άμεση απειλή» για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ. «Θα πούμε ξεκάθαρα ότι η Ρωσία αντιπροσωπεύει μια άμεση απειλή για την ασφάλειά μας», δήλωσε ο ΓΓ της Συμμαχίας στη διάρκεια της συνόδου κορυφής, η οποία καλείται να αναθεωρήσει τον οδικό χάρτη της Συμμαχίας για πρώτη φορά μετά το 2010.

Αναφορικά με το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι αναμένει μια γρήγορη επικύρωσή του. «Θα λάβουμε απόφαση κατά τη σύνοδο κορυφής να καλέσουμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία να γίνουν μέλη, αυτό είναι αναπάντεχα γρήγορο», είπε στους δημοσιογράφους ο Στόλτενμπεργκ.

«Μετά την πρόσκληση απαιτείται μια διαδικασία επικύρωσης από 30 εθνικά κοινοβούλια. Αυτό πάντα παίρνει λίγο χρόνο, αλλά αναμένω επίσης ότι θα γίνει αρκετά γρήγορα γιατί οι σύμμαχοι είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν να κάνουν τη διαδικασία επικύρωσης να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό» κατέληξε ο ίδιος.

#ΓΕΝΣ_ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ #NATO #ΣΟΥΗΔΙΑ #ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/OG2ivrI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->