Υπόθεση Novartis: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες απάλειψης του ονόματος Λοβέρδου από το έγγραφο του FBI

eurokinissi

Παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και μηνυτήρια αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη για παραποίηση εγγράφου που αφορά και τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την καταγγελία της Ελένης Τουλουπάκη πως το έγγραφο του FBI για την υπόθεση της Novartis, που περιείχε το όνομα του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, παραποιήθηκε με το όνομα να απαλείφεται σε αναφορά για δωροληψία.

Η έρευνα έχει ήδη ανατεθεί σε εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο οποίος διερευνά εάν οι καταγγελίες ευσταθούν και υπήρξε πράγματι αλλοίωση του εγγράφου της αμερικανικής υπηρεσίας το οποίο και περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τη Novartis.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Ελένης Τουλουπάκη: «παραποιήθηκε επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που υπογράφεται από εκπρόσωπο του Γραφείου Νομικού Συμβούλου της Πρεσβείας των ΗΠΑ με ημερομηνία 25.05.2017 που είναι συντεταγμένο στην αγγλική γλώσσα, το οποίο αναφέρει ότι πρώην υπουργός, τον οποίο και κατονομάζει, δωροδοκήθηκε από την Novartis, και το ποσό που δόθηκε ξεπλύθηκε μέσω συγκεκριμένης εταιρείας».

Συγκεκριμένα, από την επίσημη μετάφραση στο υπουργείο Εξωτερικών «είχε απαλειφθεί εντελώς το όνομα πρώην υπουργού σε δύο μάλιστα ονομαστικές αναφορές που υπήρχαν στο πρωτότυπο έγγραφο και ήταν στην ίδια σελίδα. Έτσι η μετάφραση άλλαξε το κείμενο ουσιωδώς και ενώ αναφέρονταν στο πρωτότυπο ότι η Novartis "πλήρωσε" συγκεκριμένο ονομαστικά πρώην υπουργό, στην μετάφραση αναφέρεται ότι η εταιρεία αυτή "πλήρωσε" απλά, αφαιρώντας το όνομα αυτού που πληρώθηκε. Επίσης, από την ίδια μετάφραση έχουν απαλειφθεί άλλα δύο γνωστά ονόματα εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis, σε συναλλαγή αναφερομένης δωροδοκίας».

Τι λέει το υπουργείο Εξωτερικών

«Η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταργήθηκε με το Νόμο 4781/21, δεν είχε ως γνωστόν την αρμοδιότητα να προβαίνει σε έλεγχο του περιεχομένου μεταφράσεων. Το μεταφραστικό έργο εξετελείτο από τους συνεργαζόμενους ιδιώτες μεταφραστές, οι οποίοι ήταν οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της μετάφρασης» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα

Τι λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε απαντώντας στις καταγγελίες: «Βεβαίως υπάρχει το όνομά μου στο έγγραφο. Είναι ένα έγγραφο πάρα πολύ γνωστό από το 2017. Έπρεπε να έρθει στη Βουλή από το 2020 που έγινε η προανακριτική. Δεν το έστελνε η Εισαγγελία διαφθοράς. Γιατί; Γιατί εκεί φαίνεται ότι ένας μάρτυρας με κουκούλα εδώ, ήταν ο ίδιος και στην Αμερική. Πράγμα που απαγορεύεται από το Ελληνικό Δίκαιο. Αυτό δεν το έστελνε η εισαγγελία. Ποιος το πήγε στη Βουλή το 2020; Ο αντιεισαγγελέας Αγγελής, με τα ονόματα, με όλα μέσα».

#NOVARTIS #ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ #ΑΝΔΡΕΑΣ_ΛΟΒΕΡΔΟΣ #ΕΓΓΡΑΦΟ #FBI


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ADV35qM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη