O Κούγιας αναλαμβάνει την υπόθεση του χιμπατζή που εκτελέστηκε στο Αττικό Πάρκο

O Κούγιας αναλαμβάνει την υπόθεση του χιμπατζή που εκτελέστηκε στο Αττικό Πάρκο

Να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του χιμπατζή με το όνομα Μπαζού, ο οποίος δραπέτευσε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ανέλαβε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Στα ελλιπή μέτρα ασφαλείας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, αλλά και στην επιλογ΄η των υπευθύνων να θανατώσουν τον χιμπατζή που δραπέτευσε, θα εστιάσει - όπως προμηνύει η πρώτη δημόσια τοποθέτησή του για την υπόθεση, η έρευνα που ξεκινά ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του γνωστού ποινικολόγου, «η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού δια του Προέδρου Κωνσταντίνου Σισμανίδη και του Γενικού Γραμματέως της Γιάννη Κάραλη με εξουσιοδότησε όπως διερευνήσω τυχόν ποινικές ευθύνες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού στα παιδιά όλης της Αττικής και όλης της Ελλάδος χιμπατζή με το όνομα Μπαζού, ο οποίος δραπέτευσε λόγω των ελλιπέστατων μέτρων ασφαλείας από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου εξετίθετο».

Όπως αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας οι εντολείς του έχουν πάρα πολλά ερωτηματικά για την επιλογή της εκτέλεση του ζώου αντί της αναισθητοποιήσεως του από τους αρμοδίους του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από επεισόδιο με άλλους πιθήκους, ο χιμπατζής έφυγε από το κλουβί του. Όπως φαίνεται και στο βίντεο το άγριο ζώο αρχίζει και τρέχει σε σημείο με σταθμευμένα αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα το ζώο απομονώθηκε από το προσωπικό ασφαλείας του πάρκου και θανατώθηκε.

Την είδηση καθώς και τις τραγικές λεπτομέρειες για τη θανάτωση του ζώου, δημοσίευσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Δείτε το βίντεο με τον Μπαζού στο Parking του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

 

#ΑΛΕΞΗΣ_ΚΟΥΓΙΑΣ #ΑΤΤΙΚΟ_ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ_ΠΑΡΚΟ #ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΕΡΕΥΝΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/tweDSlU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη